Ενέργεια

Σε κυπριακό fund τα διυλιστήρια Isab di Priolo της ρωσικής Lukoil

Τα διυλιστήρια Isab di Priolo που ρωσικό πετρελαϊκό κολοσσό Lukoil πέρασαν στον έλεγχο κυπριακού επενδυτικού ταμείου.

Άλλαξαν χέρια τα διυλιστήρια που ανήκαν στη ρωσική Lukoil. Όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano, τα διυλιστήρια Isab di Priolo (τα οποία βρίσκονται στη Σικελία) πωλήθηκαν στην εταιρία G.o.i. Energy, του κυπριακού επενδυτικού ταμείου Argus.

Η ανακοίνωση έγινε από την μέχρι σήμερα ιδιοκτήτρια, τον ρωσικό πετρελαϊκό κολοσσό Lukoil. Από τα συγκεκριμένα διυλιστήρια προέρχεται περίπου το 20% των καυσίμων στην ιταλική αγορά, αλλά το ότι έως τώρα ανήκει σε ρωσική εταιρία, θα μπορούσε σύντομα να θέσει σε κίνδυνο την λειτουργία τους.

Όπως υπογραμμίζει η ιταλική εφημερίδα, τις προηγούμενες εβδομάδες είχε γίνει αναφορά σε ενδεχόμενη πώληση σε αμερικανικό fund ή και σε προσωρινή εθνικοποίηση των εγκαταστάσεων.

Τα διυλιστήρια Isab di Priolo, τα οποία βρίσκονται στις Συρακούσες της Κάτω Ιταλίας, απασχολούν περίπου χίλιους εργαζόμενους και η μεταβίβαση της ιδιοκτησίας τους αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου, υπό τον όρο να παρασχεθούν όλες οι αναγκαίες άδειες από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές και την ιταλική κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Σεισμός: Η στιγμή που τα 7,6 ρίχτερ «χτυπούν» την Ινδονησία (Βίντεο)
Τελεσίγραφο ΗΠΑ σε Μπολσονάρου: Ή βγάζει βίζα ή εγκαταλείπει τη χώρα εντός 30 ημερών
Chevron Right