Ενέργεια

Τα νέα τιμολόγια ρεύματος τον Αύγουστο: Κοντά στα 50 λεπτά η κιλοβατώρα – Οι επιδοτήσεις

Τις νέες επιδοτήσεις για τα τιμολόγια ρεύματος για τον Αύγουστο ανακοίνωσε ο Κώστας Σκρέκας. Σύμφωνα με αυτές η απορρόφηση των αυξήσεων για τις κύριες και μη κύριες κατοικίες είναι 90%.

Στα 15-17 λεπτά ανά κιλοβατώρα διαμορφώνονται οι τελικές τιμές καταναλωτή για την ηλεκτρική ενέργεια τον Αύγουστο, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις για τις επιδοτήσεις στο ρεύμα που έκανε o Κώστας Σκρέκας.

Συγκεκριμένα η επιδότηση για τα οικιακά τιμολόγια, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, για το σύνολο της κατανάλωσης και όλες τις κατοικίες (κύριες και μη) διαμορφώνεται στα 337 ευρώ ανά μεγαβατώρα (0,337 ευρώ ανά κιλοβατώρα). Το συνολικό κονδύλι των επιδοτήσεων φθάνει τον επόμενο μήνα στο 1,136 δισεκ. ευρώ και απορροφά το 90% της αύξησης για τους οικιακούς καταναλωτές, το 100% για τους δικαιούχους Κοινωνικού Τιμολογίου, το 80 % για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τα τιμολόγια που ανακοίνωσαν νωρίτερα οι προμηθευτές είναι ενδεικτικά:

  • ΔΕΗ 0,486 Euro/kWh
  • Ήρων 0,495Euro/kWh
  • Protergia 0,54913 Euro/kWh

με περαιτέρω διαφοροποιήσεις στις χρεώσεις των παγίων ανά προμηθευτή.

Η τελική τιμή προκύπτει με την αφαίρεση της κρατικής επιδότησης από τα τιμολόγια των προμηθευτών. Αναμένονται εντός της ημέρας οι ανακοινώσεις από το σύνολο των προμηθευτών.

Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι το όφελος από το νέο μηχανισμό ανάκτησης των υπερεσόδων στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για τον πρώτο μήνα εφαρμογής εκτιμάται σε 500 εκατ. ευρώ (ενώ όπως είπε ο αντίστοιχος μηχανισμός που εφαρμόζεται στην Ισπανία απέδωσε 250 εκαρτ.). Με το νέο σύστημα, πρόσθεσε, οι καταναλωτές έχουν την δυνατότητα να γνωρίζουν εγκαίρως και με διαφάνεια την πραγματική τιμή κάθε προμηθευτή. «Όλα είναι καθαρά, διαφανή και οι καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας», κατέληξε ο υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Κωστής Σαββιδάκης: Αγνώριστος στη Ρόδο ο παπα Γρηγόρης
Χατζηδάκης: Έχει βγει το 94,5% των συντάξεων από το 2016 έως το 2022
Chevron Right