Μετά την αύξηση των τιμολογίων, η νέα διοίκηση της ΔΕΗ θα εξετάσει το υφιστάμενο πρόγραμμα διακανονισμού οφειλών, ώστε να κρίνει κατά πόσο χρειάζεται να προχωρήσει στην τροποποίησή του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπός της επιχείρησης είναι να ελέγξει την αποτελεσματικότητα του προγράμματος, στη βάση της οποίας θα αποφασίσει αν θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες της μπορούν να εξοφλούν τα χρέη τους.
Η ΔΕΗ εδώ και περίπου 1,5 χρόνο έχει σταματήσει τον «οριζόντιο» καθορισμό της προκαταβολής και των δόσεων, προσφέροντας πλέον «στοχευμένες» ρυθμίσεις ανά κατηγορίες πελατών, με βάση την καταναλωτική τους συμπεριφορά, το ύψος του μέσου μηνιαίου τους λογαριασμού και τον αριθμό των ανεξόφλητων λογαριασμών.
Έως και αυτή τη στιγμή δεν είναι ξεκάθαρο προς τα πού θα κινούνται οι όποιες παρεμβάσεις, αν τελικά υπάρξουν. Κριτήριο πάντως φαίνεται πως θα είναι αν το σύνολο των καταναλωτών μπορεί αντικειμενικά να αντεπεξέλθει στα ποσά που θα πρέπει να καταβάλλει, ώστε να τηρεί τη ρύθμιση.