Ελλάδα

Κορονοϊός: Στο 18,4% η θετικότητα σε όλη την Ελλάδα

18 στους 100 πολίτες οι οποίοι υποβλήθηκαν στο τεστ για τον κορονοϊο βρέθηκαν θετικοί!

 

Μπορεί τα κρούσματα σήμερα, Δευτέρα, να είναι μειωμένα – σε σχέση με μεγέθη άνω των 3 χιλ. θετικών διαγνώσεων κορονοϊού ανά ημέρα τα προηγούμενα 24ωρα – ωστόσο ο ημερήσιος δείκτης θετικότητας «ανέβηκε» αισθητά.

Από τις συνεκτιμήσεις των τεστ που διενεργήθηκαν χθες και το Σάββατο, προκύπτει πως ο εν λόγω δείκτης σκαρφάλωσε στο 18,4%, απόψε, από 11,9% την Κυριακή. Με άλλα λόγια, 18 στους 100 πολίτες οι οποίοι υποβλήθηκαν σε τεστ για τον κορονοϊό τις τελευταίες ώρες, πανελλαδικά, ήταν θετικοί.

Σε απόλυτους αριθμούς, οι μολύνσεις του 24ώρου ήταν 2.198, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, με την πλειοψηφία τους να εντοπίζεται σε Αττική (492) και Θεσσαλονίκη (491).

Υπενθυμίζεται, εξάλλου, πως οι διασωληνωμένοι ασθενείς έφτασαν τους 400 σήμερα, με τον αριθμό να συνιστά νέο αρνητικό ρεκόρ για τη χώρα.

Σημειώνεται, επίσης, πως οι νεκροί του 24ωρου ανήλθαν στους 59.

Συνολικά, τέλος, από την αρχή της επιδημίας στην Ελλάδα, οι θετικές διαγνώσεις είναι 76.403 ενώ τα θύματα της νόσου 1.165.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Πού εντοπίστηκαν τα 2.198 κρούσματα, όλες οι περιοχές - Ποιες παρουσιάζουν ανοδική πορεία
Ορίστηκε το Ζενίτ-Παναθηναϊκός
Chevron Right