Ελλάδα

Ο κορονοϊός «σαρώνει» την Ελλάδα: Σε κλοιό Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Πού βρέθηκαν τα 284 νέα κρούσματα

Μετά το νέο αρνητικό ρεκόρ Αθήνα και Θεσσαλονίκη μπαίνουν σε κόκκινο συναγερμό. Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των 284 κρουσμάτων.

Και επίσημα σε «κόκκινο» συναγερμό η Ελλάδα μετά την σημερινή 23/8 ανακοίνωση των 284 νέων κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ. 

Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι οι πλεόν ευάλωτες περιοχές, με τα κρούσματα να εντοπίζονται σχεδόν σε ολόκληρη την επικράτεια. Χαρακτηριστικό όλων ότι μόνο στην Αττική εντοπίστηκαν 141 από τα 284 κρούσματα.

Αναλυτικά που βρέθηκαν τα 284 νέα κρούσματα

-17 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

-2 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

-141 κρούσματα στην την Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων τα 26 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας και 15 συνδέονται με γνωστή συρροή

11 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων τα 4 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

-5 στην Π.Ε Αχαΐας

-2 στην Π.Ε Γρεβενών

-2 στην Π.Ε. Δράμας

-6 στην Π.Ε. Δωδεκανήσου

-7 στην Π.Ε. Έβρου, εκ των οποίων 6 συνδέονται με γνωστή συρροή

-1 στην Π.Ε Ζακύνθου

-1 στην Π.Ε Ηλείας

-3 στην Π.Ε Ημαθίας

-2 στην Π.Ε Ηρακλείου

-1 στην Π.Ε Ιωαννίνων

-2 Π.Ε Καβάλας

-5 στην Π.Ε Καρδίτσας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας και 1 με γνωστή συρροή

-2 στην Π.Ε Καστοριάς

-2 στην Π.Ε Κοζάνης

-20 στην Π.Ε Κυκλάδων, εκ των οποίων 8 συνδέονται με γνωστή συρροή

-8 στην Π.Ε Λάρισας , εκ των οποίων 3 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

-12 στην Π.Ε Λέσβου, εκ των οποίων 10 συνδέονται με επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα

-3 στην Π.Ε Μαγνησίας

-1 στην Π.Ε Πέλλας

-3 στην Π.Ε Πιερίας

-1 στην Π.Ε Πρέβεζας

-1 στην Π.Ε Σερρών

-2 στην Π.Ε Τρικάλων

-1 στη Π.Ε Φωκίδας

-4 στην Π.Ε Χανίων

-2 στην Π.Ε Χίου

-14 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Το απόγευμα της Κυριακής ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 284 νέα κρούσματα σημειώνοντας:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 284 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8664, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες.

1852 (21.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3940 (45.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 8 (25.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 41.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 242 θανάτους συνολικά στη χώρα. 84 (34.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Νέα μέτρα σε Λέσβο

Την ίδια στιγμή η ΓΓΠΠ ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα για την ΠΕ Λέσβου. Αυτά περιλαμβάνουν:

-Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.

-Ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.

-Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 8 ημέρες από τη Δευτέρα 24-08-2020 και ώρα 06.00 έως και την Τρίτη 01-09-2020 και ώρα 06.00.

ΕΛΑΣ: Πάνω από 65.000 έλεγχοι μόνο χθες Σάββατο

Εν τω μεταξύ συμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., μόνο το Σάββατο 22 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα 65.245 έλεγχοι, ενώ από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 7.916 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 7.907 πρόστιμα των 150 ευρώ και 9 των 300 ευρώ.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

Δεκαέξι παραβάσεις και 3 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων, ενώ επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε 5 καταστήματα για υπεράριθμους πελάτες (2 στην Πελοπόννησο, και από 1 σε Στερεά Ελλάδα, Κεντρική Μακεδονία και Ιόνια Νησιά).

Σημειώνεται, ότι από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 366 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 27 άτομα.

Χθες επίσης, βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις για λειτουργία καταστημάτων μετά τις 24:00, με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας (και τα 3 στην Κρήτη), ενώ από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 50 σχετικές παραβάσεις.

Επίσης, βεβαιώθηκαν 8 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από τις αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 97 σχετικές παραβάσεις.

Όσον αφορά τη μη χρήσης μάσκας και μη τήρηση της προβλεπόμενης απόστασης βεβαιώθηκαν 502 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 150 ευρώ, ως εξής: Εκατό στην Κεντρική Μακεδονία, 84 στη Θεσσαλονίκη, 46 στη Στερεά Ελλάδα, 44 στην Αττική, 38 στα Ιόνια Νησιά, 36 στην Ήπειρο, 30 στην Πελοπόννησο, 28 στη Δυτική Ελλάδα, 25 στη Θεσσαλία, 25 στην Κρήτη, 15 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 13 στο Βόρειο Αιγαίο, 11 στο Νότιο Αιγαίο και 7 στη Δυτική Μακεδονία.

 Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν 131 έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις και αλλού, ενώ βεβαιώθηκαν 6 παραβάσεις. Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν:

 -11 έλεγχοι στη Μύκονο, με 4 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας

 -17 έλεγχοι στην Τήνο, με 1 παράβαση για μη χρήση μάσκας

 -7 έλεγχοι στην Κέα, με 1 παράβαση για μη χρήση μάσκας

 -28 έλεγχοι σε περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Νάξου (Νάξος, Δρυμαλία, Αμοργός, Κουφονήσια, Δονούσα), χωρίς παραβάσεις

 -20 έλεγχοι σε περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Μήλου (Μήλος, Κίμωλος, Σέριφος, Σίφνος), χωρίς παραβάσεις

 -18 έλεγχοι σε περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Θήρας (Σαντορίνη, Ανάφη), χωρίς παραβάσεις

 -14 έλεγχοι σε περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Πάρου (Πάρος, Αντίπαρος), χωρίς παραβάσεις

 -12 έλεγχοι σε περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Ιητών (Ίος, Σίκινος, Φολέγανδρος), χωρίς παραβάσεις

 -2 έλεγχοι, σε περιοχές αρμοδιότητας του Α.Τ. Άνδρου (‘Ανδρος, Υδρούσα) και 2 έλεγχοι στη Σύρο, χωρίς παραβάσεις.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Aυστηρή απάντηση της Αθήνας για την επέκταση της τουρκικής NAVTEX
Ισραήλ: Στάση εργασίας και διαδηλώσεις μετά τον ομαδικό βιασμό 16χρονης
Chevron Right