Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, μέτριοι βόρειοι άνεμοι στα πελάγη και τοπικά στις Κυκλάδες έως 6 μποφόρ, καθώς επίσης θερμοκρασίες σε μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά, προβλέπονται για τον καιρό της Παρασκευής, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 23 έως 37 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 25 έως 37 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 26 έως 32 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 26 έως 37 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 35 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά στις Κυκλάδες ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, που μετά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά του νομού αναμένεται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά μέτριοι 5 μποφόρ.
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κυρίως τις θερμές ώρες στα γύρω ορεινά αναμένεται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.
Η πρόγνωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία
Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται τοπικές βροχές και στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά και η μέγιστη τιμή της στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 33 με 35 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 29 με 30 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.
- ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα ανατολικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 και από το απόγευμα 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 και στην κεντρική Μακεδονία κατά τόπους 36 βαθμούς Κελσίου.
- ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου έως 35 βαθμούς Κελσίου.
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Θεσσαλία και τις Σποράδες λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις προμεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές, με βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στην κεντρική Στερεά.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 και κατά τόπους 35 βαθμούς Κελσίου.
- ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 27 έως 32 και στη νότια Κρήτη τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου.
- ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 27 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
- ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα γύρω ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.