Ελλάδα

Πάτρα: «Συγκρούονται» οι καταθέσεις του παππού και των γονιών των τριών κοριτσιών

Τις καταθέσεις 25 ατόμων να λάβουν το επόμενοι διάστημα οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, στην προσπάθειά τους να ρίξουν φως στην πολύκροτη υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα που «έσβησαν» μέσα σε τρία χρόνια.

Αυτό που ερευνάται, είναι η περίπτωση του να υπάρχει όχι ιατρική αμέλεια, αλλά κάποιος εξωτερικός παράγοντας, όπως μεταδίδει το pelop.gr, ενώ ένα σημαντικό κομμάτι στο παζλ της υπόθεσης είναι και η κατάθεση του παππού των τριών κοριτσιών, ο οποίος κατέθεσε στην αστυνομία στην Αθήνα, δυο ημέρες μετά το θάνατο της Μαλένας.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο, που έχει στην κατοχή του την κατάθεση του Δημήτρη Δασκαλάκη, ο παππούς υποστήριξε στους αστυνομικούς του τμήματος Αμπελοκήπων ότι η εγγονή του παρουσίαζε συνεχή βελτίωση αλλά και ότι οι γιατροί έκαναν τα πάντα για τη σώσουν.

Η κατάθεσή του έρχεται σε αντίθεση με αυτά που υποστήριξαν οι γονείς και ειδικά η μητέρα που κατηγορούσε στη δική της κατάθεση το προσωπικό του νοσοκομείου για αδράνεια. Σημαντική διαφορά είναι ότι η κατάθεση του παππού δόθηκε αμέσως μετά τον θάνατο της μικρής στην Αθήνα, ενώ οι γονείς κατέθεσαν τέσσερις μήνες μετά, στις 10 Σεπτεμβρίου 2019 στην Πάτρα υποβάλλοντας μήνυση κατά παντός υπευθύνου η οποία τελικά τέθηκε στο αρχείο.

«Εγώ ενημερώθηκα από τον ανιψιό μου την 30 ή 31-03-2019 ότι η εγγονή μου έχει ένα φούσκωμα στο αριστερό μέρος του λαιμού και ότι με εντολή της παιδιάτρου, η οποία την παρακολουθούσε, έπρεπε να μεταφερθεί στο ΓΝΠΑ “ΠΑΝ & ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ”. Ο λόγος της μεταφοράς ήταν να κάνουν περισσότερες εξετάσεις στο ανωτέρω νοσοκομείο για να μπορέσουν να καταλάβουν τι πρόβλημα υπήρχε με την υγεία του παιδιού. Όπως και έγινε και την ίδια ημέρα ξεκίνησε τη νοσηλεία του στο ΓΝΠΑ “ΠΑΝ & ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ” κατά την οποία χορηγούσαν και άδεια εξόδου μέσα στη μέρα», λέει ο παππούς.

Όπως όλοι όσοι έχουν μιλήσει για τα τραγικό τέλος του παιδιού αλλά όπως προκύπτει και από το Σημείωμα Νοσηλείας και εκείνος τονίζει ότι η νόσος που εμφάνισε δεν ήταν βαριά. «Εκεί οι ιατροί μετά από εξετάσεις τις οποίες έκαναν στην εγγονή μου περίπου μια εβδομάδα μετά, δηλαδή στις 04-04-2019, μας ανακοίνωσαν ότι υπάρχει λευχαιμία αλλά σε πολύ απλό στάδιο. Οι γονείς έπειτα από αυτό, μεσημβρινές ώρες της ίδιας ημέρας μετέφεραν το παιδί στον ογκολογική μονάδα Ελπίδα για να συνεχίσει τη νοσηλεία του. Εκεί επιβεβαίωσαν ότι η εγγονή μου πάσχει από λευχαιμία και ότι πρέπει να εισαχθεί προς νοσηλεία. Από τις 04-04-2019 έως τις 13-04-29019 από τα λεγόμενα των εκεί ιατρών, η κατάσταση του παιδιού ολοένα και βελτιωνόταν».

Σε ερώτηση αν θεωρεί κάποιον υπεύθυνο για τον θάνατο της εγγονής του ο παππούς ήταν ξεκάθαρος. «Όχι, θεωρώ ότι οι γιατροί έκαναν ό, τι μπορούσαν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δασκαλάκης ο οποίος μένει στην Αθήνα και παρακολουθούσε από κοντά την εξέλιξη της υγείας της μικρής Μαλένας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
NBA All Star Game: H χειραψία του Αντετοκούνμπο με τον Τζόρνταν - «Έπαθα σοκ»
«Ηλέκτρα»: Έρχεται πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης για τα δημόσια κτίρια
Chevron Right