Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και τις θερμές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες τις θερμές ώρες στα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα, μέτριοι έως ισχυροί βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, καθώς και νέα μικρή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά, προβλέπονται για τον καιρό του Σαββάτου, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
▶ Σάκης Αρναούτογλου: Ο καιρός μετά τον Δεκαπενταύγουστο
Πιο αναλυτικά, το Σάββατο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 22 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 23 έως 37 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 20 έως 33 βαθμούς), 25 έως 31 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 23 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Κεντρικό Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, όπου μετά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ασθενείς.
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα βόρεια του νομού θα έχει η Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 31 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ.
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.
Η πρόγνωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία
Από την πλευρά της, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ενημερώνει για το Σάββατο τα εξής: Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά νεφώσεις αναμένονται πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικούς όμβρους από τις πρωινές ώρες και βελτίωση νωρίς το απόγευμα.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι στο Αιγαίο, αλλά κατά τόπους και στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και η μέγιστη τιμή της στα ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου.
- ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην κεντρική Μακεδονία νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικούς όμβρους και βελτίωση από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
- ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στη νότια Πελοπόννησο και στα ορεινά της δυτικής Στερεάς.
Άνεμοι: Ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί, στα βόρεια έως 4 και στα νότια μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου έως 32 βαθμούς Κελσίου.
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και κατά τόπους στην ανατολική Στερεά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους μέχρι το μεσημέρι.
Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά της Πελοποννήσου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 με 7 μποφόρ .
Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 και κατά τόπους 35 βαθμούς Κελσίου.
- ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 29 και στη νότια Κρήτη τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου.
- ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
- ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.