Ελλάδα

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Μεγάλη προσοχή σήμερα στο ανατολικό Αιγαίο

Για ισχυρά φαινόμενα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προειδοποιεί για σήμερα Τρίτη ο Κλέαρχος Μαρουσάκης – Τι καιρός θα επικρατήσει στην υπόλοιπη χώρα. 

Άστατος θα είναι και σήμερα Τρίτη 2 Φεβρουαρίου ο καιρός καθώς το μέτωπο της κακοκαιρίας επιμένει και δείχνει στασιμότητα πάνω από την χώρα μας. 

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη οι θερμοκρασίες θα είναι μεν καλές για την εποχή ωστόσο βροχές θα εκδηλωθούν στα δυτικά τμήματα της χώρας και στα νησιά του Ιονίου. 

Εκεί όμως που χρειάζεται μεγάλη προσοχή είναι το ανατολικό Αιγαίο και ειδικότερα από το ύψος της Λέσβου και της Χίου και νοτιότερα μέχρι την Ρόδο. 

Σύμφωνα με τον κ.Μαρουσάκη σ’ αυτές τις περιοχές θα εκδηλωθούν βροχές, και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και μάλιστα με μεγάλη διάρκεια και δεν αποκλείεται να βρέχει για ώρες. Αυτό γεννά τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων με τον γνωστό μετεωρολόγο να σημειώνει πώς χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τους πολίτες στις περιοχές αυτές.

Στον υπόλοιπο ηπειρωτικό κορμό της χώρας πέρα από κάποιες κατά τόπους συννεφιές δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο από πλευράς φαινομένων. 

Στον Έβρο που χθες χτυπήθηκε με σφοδρότητα σήμερα το καιρός θα είναι σαφώς ηπιότερος. 

Από αύριο βέβαια και κυρίως από την Πέμπτη και μετά η λέξη κακοκαιρία δεν θα υπάρχει στις προγνώσεις καθώς ο υδράργυρος ανεβαίνει και δεν αποκλείεται σε ορισμένες περιοχές πλησιάζοντας το Σαββατοκύριακο να δούμε μέχρι και 25 βαθμούς Κελσίου! 

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Survivor 2021: Η Καρολίνα Ζακλίνα Καλύβα έκανε τη διαφορά
Απέκλεισαν την ΕΑΒ από τα Rafale και τώρα την εκθειάζουν για την αναβάθμιση των F-16 σε Viper
Chevron Right