Ελλάδα

Αλεξανδρούπολη: Η τιμωρία της δασκάλας και το «δωμάτιο αποσυμπίεσης» – Οργή των γονέων

Δεν αρνείται η δασκάλα την τιμωρία στα παιδιά αλλά το αποδίδει ως… «δωμάτιο αποσυμπίεσης», τι λένε γονείς των παιδιών και ο αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Ανάστατοι οι γονείς των παιδιών του δημοτικού παιδικού σταθμού στην Αλεξανδρούπολη, καθώς έγινε γνωστό ότι παιδαγωγός κλείδωνε τα παιδιά (3 χρονών) σε μια αποθήκη για τιμωρία.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν πατέρας έπαιζε με την κόρη του και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού το κοριτσάκι μάλωνε την κούκλα της και ήθελε να τη βάλει τιμωρία στο αποθηκάκι και να κλείσει το φως.

Ο πατέρας ρώτησε πού τα έχει ακούσει αυτά με το παιδί να απαντά ότι «έτσι μας κάνει η κυρία στον παιδικό».

Όπως αναφέρει μητέρα παιδιού, η δασκάλα όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις δεν το αρνήθηκε και είπε ότι γίνεται για δύο – τρία λεπτά κι ότι μπάινουν τα παιδάκια στο αποθηκάκι για να ημεμήσουν.

«Αρχίσαμε να αντιλαμβανόμαστε τι γίνεται και να δικαιολογούμε κάποιες συμπεριφορές. Εμένα, το παιδί μου ενώ δεν φοβάται, το τελευταίο δίμηνο με τρίμηνο όταν σκοτείνιαζε άρχιζε να φοβάται, να θέλει να ανοίξουμε το φως. Κατά τη διάρκεια του ύπνου του ξυπνούσε κι έλεγε δεν θέλω να πάω σχολείο» ανέφερε η μητέρα του παιδιού.

Σε ερώτηση για το τι εξήγηση έδωσε η δασκάλα για την πράξη της, η μητέρα του παιδιού είπε: «Για να ηρεμήσουν. Όταν τα παιδιά ήταν σε ένταση, ήταν ζωηρά».

«Έχει απομακρυνθεί από τη θέση της. Τα παιδιά μας έχουν πάει σε άλλα τμήματα του παιδικού σταθμού. Περιμένουμε να έρθουν δύο καινούργιες δασκάλες» πρόσθεσε η ίδια.

Ο αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ηλίας Δαστερίδης, δήλωσε: «Είμαστε αντίθετοι σε τέτοιες πρακτικές. Δεν συνάδουν με τον ρόλο της εκπαίδευσης και της διαπαιδαγώγησης, πόσω μάλλον της φροντίδας μικρών παιδιών 2,5 ετών. Έχουν δρομολογηθεί όλα όσα ορίζει η κείμενη νομοθεσία.

Η παιδαγωγός παραδέχθηκε την πράξη της. Σε μία έγγραφη απολογία την οποία κατέθεσε στην προϊσταμένη, σε εμένα, στη διευθύντρια και τον δήμαρχο χαρακτήρισε τον συγκριμένο χώρο ως χώρο αποσυμπίεσης της έντασης. Έγραψε και ότι κάποια παιδάκια ανταποκρίθηκαν σε αυτή την τακτική. Είχαν θετικά γνωρίσματα και κάποια έδειξαν αδυναμία χαρακτήρα.

Έχουμε κινήσει διαδικασίες ούτως ώστε να προσλάβουμε άμεσα προσωπικό για να λειτουργήσει ξανά το τμήμα εύρυθμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Μακελειό στη Φλόριντα: Δύο νεκροί από πυροβολισμούς σε μπαρ
Πάτρα: Συνελήφθη άνδρας για ενδοοικογενειακή βία - Η γυναίκα πήδηξε από το μπαλκόνι για να γλιτώσει
Chevron Right