Το «ορμητήριό» τους ήταν δύο σπίτια στον Κεραμεικό και στην Ομόνοια, ενώ οι αστυνομικοί έστησαν – μετά από πολυήμερη παρακολούθηση- την επιχείρηση για τη σύλληψή τους στην «καρδιά» της Αθήνας. Οι άντρες της Ασφάλειας εντόπισαν τα πέντε μέλη της συμμορίας στην οδό Αρτεμισίου στον Κεραμεικό και τους πέρασαν χειροπέδες.
Στις εφόδους που έγιναν στα «ορμητήριά» τους βρέθηκε μεταξύ άλλων ένα μαχαίρι στρατιωτικού τύπου με το οποίο μαχαίρωναν τα θύματά τους και το οποίο έφερε πάνω του αίμα.
Η τελευταία δολοφονία που διέπραξαν με κίνητρο τη ληστεία είχε θύμα 47χρονο, ο οποίος βρέθηκε άγρια δολοφονημένος το πρωί της 5ης Φεβρουαρίου, μέσα στο δωμάτιο όπου διέμενε στο πίσω μέρος καταστήματος με ηλεκτρονικά είδη που διατηρούσε, στην οδό Φιλαδέλφειας, δίπλα από το σταθμό Λαρίσης.
Οι ληστές μαχαίρωσαν το θύμα τους με μανία στο θώρακα και άλλα σημεία του σώματος. Από το υλικό των καμερών ασφαλείας προέκυψε ότι τέσσερα άτομα μπήκαν στο μαγαζί (ένας κρατούσε πιστόλι και ένας μαχαίρι), ενώ ένα πέμπτο άτομο ήταν εξωτερικό του καταστήματος έχοντας το ρόλο του τσιλιαδόρου.
Από την έρευνα προέκυψε ότι το θύμα συγκέντρωνε μεγάλα χρηματικά ποσά που τα έκρυβε μέσα στο κατάστημά του έως ότου τα μεταφέρει σε τραπεζικά ιδρύματα. Όλα τα μέλη της συμμορίας ομολόγησαν την εμπλοκή τους στην ανθρωποκτονία
Η δεύτερη δολοφονία είχε γίνει στις 22 Απριλίου 2021 με θύμα 76χρονο Έλληνα που είχε βρεθεί νεκρός μέσα στο διαμέρισμά του στην οδό 28ης Οκτωβρίου στην Αθήνα.
Ο δολοφονημένος άντρας είχε βρεθεί από τον ανιψιό του (που ανησύχησε που δεν του άνοιγε την πόρτα και κάλεσε την Αστυνομία) σε αποθήκη με τα χέρια και τα πόδια του δεμένα με ρούχα, ενώ τα χέρια του ήταν επιπλέον δεμένα με καλώδιο ηλεκτρικής συσκευής (ατμοσίδερο). Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι οι δράστες είχαν προκαλέσει κακώσεις στο κεφάλι του θύματος και ότι στραγγάλισαν τον ηλικιωμένο.
Η συμμορία βρίσκεται πίσω και από τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας, καθώς υπάρχουν ακόμα τρία θύματά τους που μαχαιρώθηκαν.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, «από την προανακριτική έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2022, συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε εγκληματική ομάδα, με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση για τη διάπραξη ανθρωποκτονιών και ληστειών στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου κέρδους.
Ειδικότερα, το αρχηγικό μέλος λειτουργώντας ως ιθύνων νους ήταν υπεύθυνος για το συντονισμό των επιθέσεων, τα άλλα τρία μέλη δρούσαν από κοινού με το αρχηγικό στις βιαιοπραγίες κατά των θυμάτων, ενώ το πέμπτο είχε ρόλο «τσιλιαδόρου».
Ως προς τον τρόπο δράσης (modus operandi), τα μέλη της οργάνωσης έχοντας ως «ορμητήριο» δύο οικίες σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, πραγματοποιούσαν τις ληστείες, είτε με την εισβολή σε καταστήματα, είτε με αιφνιδιαστικές επιθέσεις στο δρόμο, κατά τις οποίες χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερη βιαιότητα (χρήση μαχαιριού και κατά περίπτωση πιστολιού) σε βάρος των θυμάτων τους.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες «ορμητήρια» βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είδη ρουχισμού και μαχαίρι που χρησιμοποιούσαν κατά τις ληστρικές επιθέσεις. Από την μέχρι τώρα έρευνα προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι έχουν διαπράξει δύο ανθρωποκτονίες με κίνητρο τη ληστεία σε βάρος ημεδαπού και αλλοδαπού καθώς και τρείς περιπτώσεις ληστειών και αποπειρών ανθρωποκτονιών σε βάρος τριών αλλοδαπών στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Αξίζει να σημειωθεί ότι, για δύο από τους συλληφθέντες εκκρεμούν σε βάρος τους ένταλμα σύλληψης και δικαστικές αποφάσεις για ομοειδή αδικήματα. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονίας και ληστείας, οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».