Ελλάδα

Στο Γηροκομείο Αθηνών μεταφέρθηκαν 9 ηλικιωμένοι από το «κολαστήριο» στον Κορυδαλλό

Το γηροκομείο στον Κορυδαλλό σφραγίστηκε.

Με 6 ασθενοφόρα από την Περιφέρεια Αττικής απομακρύνθηκαν το πρωί, παρουσία της Αστυνομίας, 9 ηλικιωμένοι που διέμεναν στο γηροκομείο-κολαστήριο του Κορυδαλλού και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Γηροκομείο Αθηνών.

Μετά από πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, θα μεταφερθούν στο Γηροκομείο Αθηνών 11 ηλικιωμένοι για τους οποίους δεν υπήρξε μέριμνα για την απομάκρυνση τους από συγγενικά πρόσωπα. Δύο εξ΄αυτών έχριζαν ιατρικής περίθαλψης και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Οι υπόλοιποι που φιλοξενούνταν στο γηροκομείο στον Κορυδαλλό απομακρύνθηκαν από τους συγγενείς τους.

Στο Γηροκομείο Αθηνών μετέβη ο κ. Πατούλης, που ενημερώθηκε από τον πρόεδρο και τον γενικό διευθυντής Δομής Σ. Χαμακιώτη και Κ. Σολδάτο αντίστοιχα για την κλινική κατάσταση των ηλικιωμένων που μεταφέρθηκαν, και που όπως επισήμαναν είναι αρκετά καλή, ενώ επισκέφθηκε και τους χώρους που θα φιλοξενηθούν. Παράλληλα είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και ηλικιωμένους που διαμένουν στο γηροκομείο.

Μετά την απομάκρυνση των ηλικιωμένων, κλιμάκια της υγειονομικής διεύθυνσης και της Διεύθυνσης Υγείας της περιφέρειας εισήλθαν στους χώρους του Γηροκομείου Κορυδαλλού και προέβησαν σε σχετικούς ελέγχους. Ακολούθησε η σφράγιση της Μονάδας από κλιμάκια της Αστυνομίας, με βάση τη σχετική απόφαση της Περιφέρειας.

Παρούσα ήταν η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου, η οποία βρισκόταν από νωρίς το πρωί στη Μονάδα Κορυδαλλού προκειμένου να εποπτεύσει την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ομαλή διαδικασία απομάκρυνσης των ηλικιωμένων από την μονάδα του Κορυδαλλού.

«Μόνη μας έννοια η προάσπιση της υγείας των ηλικιωμένων συμπολιτών μας προκειμένου να νιώσουν ξανά ασφαλείς και προς αυτή την κατεύθυνση θα σταθούμε στο πλευρό τους για την αμεσότερη ανακούφιση τους», πρόσθεσε ο περιφερειάρχης Αττικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Πέθανε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ
Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»: Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμοπαθείς της Τουρκίας
Chevron Right