Ελλάδα

Κέρκυρα: Ελεύθερος ο 17χρονος που μαχαίρωσε τρία άτομα

Με περιοριστικούς όρους ελεύθερος ο 17χρονος στην Κέρκυρα.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους την εμφάνισή του δύο φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα Κέρκυρας και την παρακολούθησή του από Επιμελητή Ανηλίκων, αφέθηκε μέχρι την τακτική δικάσιμο ο 17χρονος για το επεισόδιο στην πλατεία Σαρόκο της Κέρκυρας το μεσημέρι της Τετάρτης που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 3 ατόμων.

Η απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή ελήφθη μετά από κατάθεση που ξεκίνησε μετά τις 12:00 και έληξε λίγο πριν τις 20:00.

Είχε προηγηθεί διακοπή της κατάθεσής του λόγω αδιαθεσίας υπαλλήλου του Δικαστηρίου, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο 17χρονος υποστήριξε ότι δεν υπήρξε σκοπιμότητα από μερους του τονίζοντας ότι θα προτιμούσε να πάθει κακό ο ίδιος από το να βλάψει κάποιον άλλον.

Πώς έγινε η συμπλοκή

Σύμφωνα με το corfupress, ο 17χρονος Ρ.Α., θύτης του μαχαιρώματος, είχε σχέση με την αδελφή του 14χρονου Χ.Ι. Για άγνωστο λόγο – διερευνάται αν υπήρξε ραντεβού ξεκαθαρίσματος λογαριασμού- ο Ρ.Α. συναντήθηκε με τους Χ.Ι. και Λ.Κ. που ήταν παρέα και με άλλα παιδιά στο Σαρόκο, όταν ο Ρ.Α. επιτέθηκε φραστικά στην παρέα αυτή.

Ακολούθησε συμπλοκή με χτυπήματα κατά του Ρ.Α., με τον τελευταίο να βγάζει από την τσέπη του αιχμηρό αντικείμενο τύπου σουγιά καταφέρνοντας πολλαπλά χτυπήματα σε μηρό, πλευρά και χέρια στους Χ.Ι. και Λ.Κ., με ένα από αυτά να βρίσκει στο πόδι τον Ρ.Σ. που πήγε να τους χωρίσει.

Ο δράστης ήταν εκτός εαυτού και απειλούσε να μαχαιρώσει όποιον πλησίαζε κοντά του, όπως και έκανε με έναν 50χρονο που προσπάθησε να τον σταματήσει και τον τραυμάτισε στο χέρι.

Ένας άλλος μαθητής που επιχείρησε να παρέμβει, δέχθηκε μαχαιριά στο πόδι όμως σώθηκε χάρη σε έναν περαστικό, ο οποίος έδεσε το τραύμα με την ζώνη του παντελονιού του σταματώντας την αιμορραγία ώσπου να φτάσει ασθενοφόρο.

Ο 17χρονος θύτης τράπηκε αμέσως σε φυγή, όταν είδε ότι μαχαίρωσε τους δύο επίσης ανήλικους ενώ έσπευσαν ασθενοφόρα που παρέλαβαν τους τραυματίες και τους μετέφεραν στο Νοσοκομείο.

Μετά από έρευνες της ΕΛΑΣ, ο 17χρονος συνελήφθη περίπου 45 λεπτά μετά το περιστατικό σε άλλο σημείο της πόλης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως η κόντρα προϋπήρχε εδώ και μερικές εβδομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έγιναν γνωστές το βράδυ της Τετάρτης, ο 17χρονος τραυματίας μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων καθως κρίθηκε ότι έχει αγγειακό ανεύρυσμα και θα χρειαστεί αγγειοχειρουργική επέμβαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Μαρκέλλα Γιαννάτου: Το πρώτο Πάσχα με την κόρη της, η ονοματοδοσία και ο επόμενος ρόλος μετά τη Μάγισσα
Πυροβολισμοί στο Λας Βέγκας – Αναφορές για πολλά θύματα
Chevron Right