Για όσους δηλώνουν λάτρεις της σοκολάτας, η παραδοσιακή συνταγή του χαλβά που κοσμεί το σαρακοστιανό τραπέζι ίσως φανεί λίγο αδιάφορη.
Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές παραλλαγές της κλασσικής εκδοχής, που καλύπτουν όλα τα γούστα: σουσαμένιος, σιμιγδαλένιος ή σαπουνέ, με πορτοκάλι, κακάο ή χωρίς είναι λίγες μόνο από τις επιλογές μας.
Για όσους δε διανοούνται γλυκό χωρίς σοκολάτα, όμως, μπορούμε να προσθέσουμε και λιωμένη κουβερτούρα, η οποία θα απογειώσει τον χαλβά μας και θα τον καταστήσει ανάρπαστο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.
Χαλβάς με σοκολάτα – Η συνταγή
Σε γενικές γραμμές, ο χαλβάς με σιμιγδάλι είναι αρκετά εύκολος και οι συνταγές του δεν απαιτούν εξεζητημένα υλικά, ενώ πρόκειται για ένα από τα πιο οικονομικά γλυκά που μπορούμε να φτιάξουμε σπίτι, με το κόστος να βγαίνει περίπου στο 1,5 ευρώ ανά άτομο.
Η συνταγή παραμένει γρήγορη και απλή, ακόμα και σε περίπτωση που θέλετε να προσθέσετε λίγη κουβερτούρα, την οποία μπορείτε απλά να λιώσετε και να περιχύσετε πάνω από το γλυκό.
Η παρακάτω συνταγή για δίχρωμο σιμιγδαλένιο χαλβά με σοκολάτα είναι από τον σεφ Δημήτρη Μακρινιώτη.
Χαλβάς σοκολατένιος – Υλικά:
- 150 ml σπορέλαιο
- 300 γρ. σιμιγδάλι
- 400 γρ. ζάχαρη
- 600 ml νερό
- 1 κ.γ. κανέλα
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 100 γρ. κλασική κουβερτούρα
Δείτε βήμα – βήμα την εκτέλεση στο βίντεο: