Μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα του Σαββατοκύριακου με 37άρια, έρχεται και μία κακοκαιρία που θα έχει διάρκεια περίπου πέντε μέρες και θα πλήξει ξανά τη Θεσσαλία, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.
Μέχρι να έρθει όμως η διαταραχή, σήμερα και μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής θα απολαύσουμε έναν άκρως καλοκαιρινό καιρό με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα να καταγράφουν 37άρια, ίσως και 38 βαθμούς Κελσίου. Η Παρασκευή δεν «κρύβει» έντονα φαινόμενα, με κάποιες μπόρες το απόγευμα προς τα βόρεια ορεινά.
Καλός ο καιρός σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Η μεταβολή του καιρού έρχεται από το μεσημέρι – απόγευμα της Κυριακής, όταν και η ζέστη θα αρχίσει να περιορίζεται προς τα ανατολικά ηπειρωτικά.
Το βαρομετρικό που έρχεται θα απασχολήσει τη χώρα έως και την Πέμπτη, φέρνοντας μεγάλο όγκο νερού σε μικρό χρονικό διάστημα.
«Ένα βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία θα μπει μέσα στο Ιόνιο, θα αρχίσει να στροβιλίζεται και θα μας απασχολήσει από την Κυριακή και τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη – Πέμπτη», ανέφερε ο κ. Μαρουσάκης, τονίζοντας πως τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν μεγάλο όγκο νερού και στην περιοχή της Θεσσαλίας».
«Δυστυχώς και σε αυτή την κακοκαιρία φαίνεται ότι η Θεσσαλία θα βρεθεί κατά κάποιο τρόπο στο επίκεντρο, όχι στα επίπεδα που ήταν η κακοκαιρία Daniel. Από Δευτέρα μεσημέρι, Τρίτη, Τετάρτη θα πέσει μεγάλος όγκος νερού και στην περιοχή της Θεσσαλίας, ιδιαίτερα προς τα δυτικά και βόρεια τμήματα. Θέλει προσοχή!»,
Αναφορικά με τις περιοχές που θα επηρεαστούν ανέφερε πως το βαρομετρικό θα ξεκινήσει από το βόρειο Ιόνιο και θα επηρεάσει πρόσκαιρα και τη κεντρική Μακεδονία. Έπειτα τα φαινόμενα θα αρχίσουν να περιορίζονται από τη Θεσσαλία και πιο νότια. «Και η Λαμία, αλλά και η Πελοπόννησος θέλουν προσοχή. Είναι πάλι ένα κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα δώσει σχετικά μεγάλα ύψη βροχής», κατέληξε.
Ο καιρός σήμερα από την ΕΜΥ
Γενικά αίθριος καιρός σε όλη σχεδόν τη χώρα. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά οπότε πιθανώς να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας, της κεντρικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τμήματά του το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στα παραθαλάσσια νότιοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 16 έως 33 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς και στα ηπειρωτικά μέχρι 34 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά μετά το μεσημέρι έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 και στην νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα Δωδεκάνησα μετά το μεσημέρι 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.