Ελλάδα

Διαδήλωση ποδοσφαιριστών και αθλητών στο Σύνταγμα

«Θα γίνει μια ειρηνική και ιστορική διαδήλωση στο Σύνταγμα, δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά να βγούμε αθλητές στον δρόμο, είναι ένα σημάδι πως κάτι αρχίζει και αλλάζει για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον και για εμάς και για τα νέα παιδιά».

Τις τραγικές στιγμές που βιώνουν οι αθλητές των χαμηλότερων κατηγοριών περιέγραψε ο Σωτήρης Τσάτσος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 105.5 στο «Κόκκινο».

Ο 42χρονος μεσοεπιθετικός του ΑΟ Διαβολιτσίου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν αρκούμαστε στα ψέματα που μας λέει η κυβέρνηση, έχουμε καταθέσει ένα πολύ αυστηρό πρωτόκολλο και δεν καταλαβαίνουμε γιατί, ενώ άλλες κατηγορίες αγωνίζονται, εμείς δεν αγωνιζόμαστε. Έχουμε δημιουργήσει ένα άτυπο θεσμικό όργανο για να εκπροσωπούμαστε στις διάφορες συζητήσεις. Μετά από 3,5 μήνες υπάρχουν ποδοσφαιριστές που ζούνε στην εξαθλίωση. Θα το πω πρώτη φορά τώρα, πως είχαμε τρεις απόπειρες αυτοκτονίας αθλητών στη Θεσσαλονίκη. Είναι πάρα πολύ σοβαρή η κατάσταση. Δεν είμαστε απλά στα όριά μας, τα έχουμε ξεπεράσει προ πολλού».

«Από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι σήμερα δεν έχουμε καθόλου έσοδα, έχουμε επανειλημμένα πιέσει να ενταχθούμε στην όποια βοήθεια γιατί είμαστε ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και δεν έχουμε επαγγελματικά συμβόλαια», πρόσθεσε.

Για τη συγκέντρωση της Παρασκευής που διοργανώνει πρωτοβουλία αθλητών ο κ. Τσάτσος επεσήμανε: «Θα γίνει μια ειρηνική και ιστορική διαδήλωση στο Σύνταγμα, δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά να βγούμε αθλητές στον δρόμο, είναι ένα σημάδι πως κάτι αρχίζει και αλλάζει για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον και για εμάς και για τα νέα παιδιά. Στα σχολεία τα παιδιά δεν κινδυνεύουν αλλά στο γήπεδο 9.000 τετραγωνικών είναι επικίνδυνα;».

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Μάντζιος: «Ο Άρης είναι μέσα στους στόχους του»
Τζόκερ Κλήρωση 4/2/2020: Τζακ ποτ - Οι τυχεροί αριθμοί
Chevron Right