Ελλάδα

Πέθανε ο εμβληματικός ρόκερ Δημήτρης Πολύτιμος

Ο Δημήτρης Πολύτιμος είχε συνεργαστεί με Σιδηρόπουλο, Σπυριδούλα, Socrates, Έρικ Κλάπτον και είχε παίξει support στους Rolling Stones το 1967.

Πέθανε, σε ηλικία 88 ετών, ο εμβληματικός ρόκερ Δημήτρης Πολύτιμος – ένας πραγματικός θρύλος της ελληνικής ροκ σκηνής.

Γεννημένος στην Ερμούπολη της Σύρου, στις 2 Ιανουαρίου του 1933, ήρθε στην Αθήνα σε μικρή ηλικία και έζησε στο Παγκράτι. Τα τελευταία χρόνια ζούσε στο Μαρούσι κοντά στο Ολυμπιακό Χωριό.

Είχε συμμετάσχει ως support στη συναυλία των Rolling Stones στην Αθήνα το 1967, ενώ ιστορικές ήταν οι συνεργασίες του με τον Παύλο Σιδηρόπουλο, τους «Σπυριδούλα», τους Socrates, αλλά και τον Έρικ Κλάπτον.

Ο εκλιπών είχε ιδρύσει το ροκ συγκρότημα M.G.C, το οποίο άφησε τρεις ηχογραφήσεις. Υπήρξε ο άνθρωπος που ανακάλυψε τον Δημήτρη Πουλικάκο, με τον οποίον συνδέθηκαν με στενή φιλία. Παράλληλα, συμμετείχε ως ηθοποιός στην ταινία του Νίκου Νικολαΐδη «Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμη».

Ο Δημήτρης Πολύτιμος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, «φεύγοντας» από τη ζωή την Παρασκευή. Την Τρίτη στη Ριτσώνα θα πραγματοποιηθεί η καύση της σωρού του, ως προσωπική του επιθυμία.   

O σκηνοθέτης Αντώνης Μποσκοΐτης, έγραψε στο Facebook:

«Ο Δημήτρης Πολύτιμος δεν είναι πια ανάμεσα μας. Δεν μπορώ να γράψω τίποτα, τον είχα γνωρίσει, είχα πάει στο σπίτι του, μου ‘χε δώσει αρχειακό υλικό. Τη στενοχώρια της είδησης μαλακώνει κάπως η σκέψη πως τον κατέγραψα στο ντοκιμαντέρ «Ζωντανοί στο Κύτταρο – Σκηνές Ροκ» να παίζει και να ροκάρει με τον Πουλικάκο. Καλή δύναμη στην οικογένεια του και κυρίως στον Θείο Νώντα που χάνει σήμερα τον πιο παλιό του φίλο. Ο Πολύτιμος ήταν 88 ετών. Μεγάλη απώλεια για την ελληνική μουσική».

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Κλοπ: «To ποδόσφαιρο μαζί με τους φιλάθλους είναι το καλύτερο άθλημα στον κόσμο»
Ο Ρικ Πιτίνο με την ομάδα της Αϊόνα στην Αθήνα
Chevron Right