Ελλάδα

Δήμος Βερύκιος: Άμυνα – Δωρητές και χαμαιλέοντες…

Έβλεπες τον 97χρονο εφοπλιστή Ιάκωβο Τσούνη, βετεράνο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου να αφήνει όλη του την περιουσία, 23 εκατομμύρια ευρώ και 60 αποβατικά σκάφη στις Ένοπλες Δυνάμεις και να λέει ότι: «Επιθυμώ να φύγω από τη ζωή όπως ακριβώς ξεκίνησα, ξυπόλητος».

Η εβδομάδα των «μεγάλων αντιθέσεων» στον χώρο της Άμυνας. Ως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η εβδομάδα που διανύουμε…

Από την μια έβλεπες στην Τανάγρα να καμαρώνουν μπροστά στα γαλλικά Rafale σαν «γύφτικα σκεπάρνια» όλοι αυτοί που μέχρι τον περασμένο Αύγουστο απαξίωναν κάθε τι γαλλικό ιπτάμενο μέσο και με δική τους ευθύνη είχαν εγκαταλείψει στην τύχη τους τα Μιράζ που επί μακρόν παρέμεναν καθηλωμένα χωρίς φρένα και συντήρηση…

 rafale ellada

Από την άλλη έβλεπες τον 97χρονο εφοπλιστή Ιάκωβο Τσούνη, βετεράνο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου να αφήνει όλη του την περιουσία, 23 εκατομμύρια ευρώ και 60 αποβατικά σκάφη στις Ένοπλες Δυνάμεις και να λέει: «Επιθυμώ να φύγω από τη ζωή όπως ακριβώς ξεκίνησα, ξυπόλητος».

Δυο Ελλάδες σε διαμετρικά αντίθετη τροχιά…

-Από την μια η Ελλάδα της υποκρισίας και των ευκαιριακών σχέσεων, των ζητωκραυγών και του «ότι νάναι… »

-Από την άλλη η Ελλάδα της ευσυνειδησίας, της προσφοράς και της ελπίδας! Ο Ιάκωβος Τσούνης ήρθε να μας γνωστοποιήσει ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να γεννάει ευεργέτες! Ομολογουμένως σπάνιο είδος υπό εξαφάνιση…

Ο αιωνόβιος δωρητής εμφανίστηκε ως «φάντασμα» μπροστά στα αρπακτικά της εμπορίας και της μεσιτείας όπλων που επι δεκαετίες «έτρωγαν» και εξακολουθούν να «τρώνε» το καταπέτασμα, χωρίς να αφήνουν τίποτα στον τόπο τους. «Ανεμομαζώματα – διαβολοσκόρπισμα»…: Όλοι αυτοί, οι γνωστοί – άγνωστοι, οπλάδες μπορεί να έφτιαξαν σπίτια και παλάτια, εντός και εκτός των τειχών, κανένα όμως κοινωφελές έργο δεν έφτιαξαν στον τόπο τους. Κοινώς: Μόνο έπαιρναν και δεν έδιναν… Κλασικοί χαμαιλέοντες..

Iakovos tsounis

O Ιάκωβος Τσούνης 

Το ζητούμενο είναι κατά πόσον η δωρεά του Ιάκωβου Τσούνη θα πιάσει τόπο και εάν τα χρήματα που αφήνει στις Ένοπλες Δυνάμεις θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο.

Το ερώτημα αυτό τίθεται επιτακτικά καθ´ ότι στις μέρες μας παρατηρούνται ερασιτεχνισμοί και ακροβατισμοί ως προς την προμήθεια νέων οπλικών συστημάτων.

Η διαχείριση των αμυντικών δαπανών και η επιλογή των οπλικών συστημάτων γίνεται υπό ομιχλώδεις συνθήκες καθ ότι από την παρούσα κυβέρνηση αποφεύγονται οι διεθνείς διαγωνισμοί με την δικαιολογία του «κατ´ επείγοντος» εξ αιτίας της ελληνοτουρκικής έντασης

Μετά την υπογραφή της σύμβασης για τα 18 Rafale έρχεται η σειρά του Ναυτικού να επιλέξει το νέο πλοίο (φρεγάτα) που θα εντάξει στον Στόλο του.

Ανεξαρτήτως του τύπου, της εταιρείας και της κατασκευάστριας χώρας που τελικώς θα επιλεγεί, οι νέες φρεγάτες θα πρέπει να πληρούν τους στόχους που έχουν τεθεί από το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο: Συγκεκριμένα το Πολεμικό Ναυτικό θέλει:
Φρεγάτες – σιδερένια θηρία- που να παλεύουν με τα μανιασμένα κύματα του Αιγαίου και της ανοιχτής θάλασσας της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Πλοία που θα καλύπτουν την από δεκαετιών απαίτηση του Πολεμικού Ναυτικού για αεράμυνα περιοχής με ενσωματωμένους εκτοξευτές βλημάτων μεγάλου βεληνεκούς και με σταθερό sonar.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Οργή στην εστίαση: Το άγνωστο παρασκήνιο με Μητσοτάκη και Γεωργιάδη
Παρέμβαση Γιώργου Σωτηρέλη: Η τριπλή δοκιμασία των συνταγματικών δικαιωμάτων
Chevron Right