Στα ύψη παραμένουν τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα με την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων να αναμένει την επιστροφή των εκδρομέων του Αυγούστου.
Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά την σημερινή (22/8) ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα.
Δείτε ΕΔΩ όλες τις περιοχές με τα νέα κρούσματα σήμερα 22/8
Ήδη στο «κόκκινο» είναι Αττική και Κρήτη με την Αχαΐα να κινείται ψηλά, ενώ δεν είναι οι μόνες περιοχές που προβληματίζουν. Για παράδειγμα από την ανάλυση των στοιχείων τεράστια προσοχή χρειάζεται σε Ιθάκη και Ηλεία, ενώ και στην περιφέρεια Νήσων Αττικής υπάρχουν πολλά κρούσματα.
Στις Σποράδες επίσης καθώς και στην Άνδρο οι ειδικοί έχουν στρέψει την προσοχή τους, ενώ Καβάλα και Σαντορίνη χρειάζονται επίσης αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας.
Φόβοι για ραγδαία αύξηση διασωληνωμένων
Πάντως τον δικό του προβληματισμό εξέφρασε ο Νίκος Καπραβέλος λέγοντας ότι χρειάζονται «δραματικά περιοριστικά μέτρα».
Όπως δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ: «Χρειάζονται δραματικά περιοριστικά μέτρα στους ανεμβολίαστους το χειμώνα δεν πρέπει να συνυπάρχουν ανεμβολίαστοι με εμβολιασμένους, και μάλιστα χωρίς τεστ, στους κλειστούς χώρους, θα είναι μια καινούργια ωρολογιακή βόμβα αν δεν αυστηροποιήσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα, θα ζήσουμε μια υγειονομική τραγωδία μετά τις 20 Σεπτεμβρίου – τέλος Νοεμβρίου» προειδοποίησε. Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, οι εμβολιασμοί άνω των 12 δε γίνονται για τους μεγαλύτερους, αλλά κυρίως για τα παιδιά. Σε αυτή τη φάση είχαμε την πολυτέλεια να μετατρέψουμε μια άλλη ειδική μονάδα απολύτως πολύτιμη για να τους εξυπηρετήσουμε και τους δύο, σε λίγο φοβάμαι δε θα έχουμε, αυτός ο ρυθμός των διασωληνωμένων συνεχίζει να αυξάνεται».
«Μην απορήσετε εάν μετά τις 20 Σεπτεμβρίου πιάσουμε και τους 500 και τους 700 και τους 800 διασωληνωμένους, δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε… » κατέληξε.