Ελλάδα

Πέθανε ο ηθοποιός Θάνος Μαρτίνος

Ο ηθοποιός Θάνος Μαρτίνος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 84 ετών.

Ένας άνθρωπος με μακρά θητεία στον ελληνικό κινηματογράφο αλλά και στο θέατρο, ως ηθοποιός αλλά και επιχειρηματίας, ο Θάνος Μαρτίνος, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών.

Γεννήθηκε 1937 στο Περιστέρι και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 εξελίχθηκε σε θεατρικό επιχειρηματία και προυσίασε θεατρικές παραγωγές στα θέατρα Ακροπόλ, Διάνα, Καλουτά, Μετροπόλιταν, Περοκέ και Χατζηχρήστος.

Ο Θανάσης Μαρτίνος είχε παίξει σε δεκάδες ελληνικές ταινίες, στο πλευρό μεγάλων πρωταγωνιστών όπως ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, η Τζένη Καρέζη, η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Ντίνος Ηλιόπουλος κ.α: Ο Λαμπρούκος μπαλαντέρ (1981),Π ιο τρελοί και απ` τους τρελούς (1972), Συμμορία εραστών (1972), Η αρχόντισσα του κάμπου (1971), Ένας χίπυς με φιλότιμο (1970), Ο δοσίλογος (1970), Καπετάν φάντης μπαστούνι (1968), Γοργοπόταμος (1968), Ο τρελός τα `χει 400 (1968), Φωνάζει ο κλέφτης (1965), Δεσποινίς διευθυντής (1964)

Ο Θάνος Μαρτίνος αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια σοβαρά κινητικά προβλήματα. Πριν λίγους μήνες μάλιστα, το περασμένο Πάσχα, κινδύνεψε η ζωή του όταν ξέσπασε φωτιά στο σπίτι του στην Καλλιθέα από ένα καντήλι. Ευτυχώς η πυροσβεστική έσπευσε άμεσα, τον απεγκλώβισε και τον μετέφερε στο Σπίτι του Ηθοποιού όπου φιλοξενήθηκε.

https://www.facebook.com/actors.house.92/posts/1590763211128234

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Μόσιαλος: Από 81,1-100% αποτρέπει τη σοβαρή νόσο σε μετάλλαξη Δ το εμβόλιο Pfizer
Ερντογάν σε Ε.Ε. για τους πρόσφυγες από Αφγανιστάν: Δεν αναλαμβάνω ευθύνες τρίτων
Chevron Right