Ελλάδα

Τα νέα δεδομένα για το λευκό τιγράκι μετά το δίωρο χειρουργείο: Οι πρώτες εκτιμήσεις για την «Χασίγια»

Η «Χασίγια», το λευκο τιγράκι, υποβλήθηκε σε επέμβαση σε ειδική κτηνιατρική κλινική.

Ταλαιπωρημένη από τη χειρουργική επέμβαση, στην οποία υπεβλήθη χτες, αναρρώνει σήμερα στο θεραπευτήριο του Αττικού Πάρκου το τεσσάρων μηνών θηλυκό τιγράκι, η «Χασίγια», που εγκατέλειψαν παράλυτo σε κάδο ανακύκλωσης απορριμμάτων εκεί.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, παρόντες στη χτεσινή χειρουργική επέμβαση της «Χασίγια», όπου της αφαιρέθηκε μεταλλική λάμα από το ποδαράκι της, ήταν και οι 12 κτηνίατροι, που έχουν οριστεί από το Υπουργείο και αποτελούν την Επιτροπή, η οποία έχει οριστεί, για να αποφασίσει με ποιόν τρόπο η μικρή λευκή τίγρης θα ξανασταθεί στα πόδια της.

Οι κτηνίατροι, που τη χειρούργησαν πήραν δείγμα από τα οστά της, το οποίο εστάλη στο Πανεπιστήμιο, για να υποβληθεί σε ειδικές επιστημονικές αναλύσεις, ώστε να διαπιστωθεί με ποιόν τρόπο θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα υγείας της μικρής τίγρης, που εντοπίζεται στο μυοσκελετικό της σύστημα.

Οι γιατροί αναμένεται να αποφασίσουν τις επόμενες ημέρες, ποιά ακριβώς θα είναι η θεραπεία, για το λευκό τιγράκι, η ιστορία του οποίου προκάλεσε έκρηξη συγκίνησης και ανθρωπιάς.

Η επέμβαση κράτησε δύο ώρες και έγινε σε ειδική κτηνιατρική κλινική, όπου ελήφθησαν δείγματα βιοψίας των οστών της μικρής «Χασίγια».

Η πρώτη εκτίμηση, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ήταν ότι, η κατάσταση του ζώου είναι σοβαρή και γι’ αυτό θεωρήθηκε αναγκαία η διενέργεια περαιτέρω διαγνωστικών εξετάσεων, που θα επικεντρωθούν στο δείγμα, που ελήφθη από τα οστά του ζώου και αναμένεται να φωτίσουν περισσότερο τους κτηνιάτρους, για την ασφαλέστερη τελική διάγνωση και θεραπεία.

Μετά την επέμβαση η «Χασίγια» επέστρεψε στο Αττικό Πάρκο, όπου φιλοξενείται και νοσηλεύεται, ενώ της χορηγείται θεραπευτική αγωγή και παυσίπονα.

Επειδή διάγει μεταχειρουργική φάση, δεν βγαίνει έξω στον ήλιο, αλλά θα παραμείνει στο αναρρωτήριο του Αττικού Πάρκου.

Κοιμάται μέσα σε ένα παιδικό πάρκο, πάντα αγκαλιά με ένα λούτρινο λευκό τιγράκι, που είναι το αγαπημένο της παιχνίδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Έκλεισε η Ιερά Οδός: Βρέθηκε όλμος στo Γεωπονικό Πανεπιστήμιο
Σχολεία: Τι αλλάζει για τις απουσίες μετά την άρση μέτρων covid - Το νέο ΦΕΚ
Chevron Right