Ελλάδα

Το «έδωσε» ο Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πότε μπαίνει ο χειμώνας – Αργεί το κρύο

Καλοκαιρινή ζέστη θα συνεχίσει να επικρατεί. Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έδωσε τις ημερομηνίες: Πότε αλλάζει ο καιρός σε φθινόπωρο και πότε έρχεται ο χειμώνας

Μέρα-μέρα ανέλυσε σήμερα ο Κλέαρχος Μαρουσάκης την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες μέρες, καθώς ακόμα επικρατεί η ζέστη και η θερμοκρασία, σύμφωνα με την ΕΜΥ, είναι έως και 6 βαθμούς πιο πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή. Ηλιοφάνεια και καλοκαιρινός καιρός θα είναι το σκηνικό και την Παρασκευή, ωστόσο, τις επόμενες ημέρες τα πράγματα αλλάζουν. Όμως, όχι τόσο πολύ, ώστε να χρειαστούμε τα χειμωνιάτικά μας ρούχα

Μάλιστα, ο μετεωρολόγος του OPEN, επιχείρησε να απαντήσει στο ερώτημα «πότε τελικά θα έρθει ο χειμώνας», και οι εκτιμήσεις του δείχνουν ότι ακόμα… αργούμε.

Αναλυτικά, και την Παρασκευή και το Σάββατο ο υδράργυρος θα συνεχίσει να δείχνει πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Κυριακή. Ιδιαίτερα στην ανατολική Ελλάδα θα δούμε περαιτέρω αύξηση της θερμοκρασίας κοντά στους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα θα είναι ήπιες και δεν θα υπάρχει κάτι το αξιόλογο, με μία εξαίρεση: Τα δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα της χώρας όπου ο καιρός θα είναι περισσότερο άστατος, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές οι οποίες καθώς θα πηγαίνουμε προς το βράδυ θα επεκταθούν προς τη βόρεια βορειοανατολική Ελλάδα. Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης συνέστησε προσοχή σε αυτές τις περιοχές, καθώς δεν αποκλείεται, μέσα στη νύχτα, να δούμε και καταιγίδες.

Οι θερμές αέριες μάζες έχουν εγκατασταθεί πάνω από την περιοχή μας, τόνισε ο μετεωρολόγος και έχουν ανέβει μέχρι και οι ελάχιστες θερμοκρασίες

Πότε αλλάζει ο καιρός και πέφτει η θερμοκρασία

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, την Κυριακή ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση κοντά στους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου. Είπε χαρακτηριστικά:

«Θα μπει ο βοριάς ιδιαίτερα για την ανατολική Ελλάδα και το κυριότερο χαρακτηριστικό θα είναι οι βοριάδες μέσα στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά και η σταδιακή υποχώρηση του υδραργύρου για να βρεθούμε σχεδόν στα κανονικά για την εποχή θερμοκρασιακά επίπεδα. Οι βροχές θα είναι λίγες κυρίως προς τα ανατολικά, προς Εύβοια, ανατολική Θεσσαλία και Κρήτη όχι κάτι το αξιόλογο.»

Σημείωσε ωστόσο ότι:

«Δεν θα κάνει κρύο απλά δροσίζει.»

Μετά την Κυριακή και την επόμενη εβδομάδα, θα υποχωρήσει ο υδράργυρος και θα μπει ο βοριάς και, με την υποχώρηση της θερμοκρασίας, θα πάμε σε μια πιο καλή ατμόσφαιρα. Οι βροχές την επόμενη εβδομάδα θα είναι λίγες.

Πότε έρχεται ο χειμώνας

Όπως είπε ο μετεωρολόγος του OPEN:

«Χειμερινά ακόμα δεν κατεβάζουμε καθώς θα δούμε μέσα στον Νοέμβριο ή τέλος Οκτωβρίου την εξέλιξη του καιρού, ενώ συνήθως ο χειμώνας έρχεται τον Δεκέμβριο.»

Ολόκληρη η πρόγνωσή του: 

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Γιώργος Λιάγκας: Απολογήθηκε στο Instagram - «Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη»
Αφόρητη ζέστη για Οκτώβριο: 6 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά η θερμοκρασία
Chevron Right