Ελλάδα

Κακοκαιρία Elias: Προβλήματα σε Τρίκαλα και Καρδίτσα – Καταπτώσεις βράχων και κλειστοί δρόμοι

Κλειστοί επαρχιακοί δρόμοι στα ορεινά Τρικάλων και Καρδίτσας. Πού υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ξεκίνησαν να εμφανίζονται τα πρώτα προβλήματα από την κακοκαιρία Elias, καθώς στον ορεινό όγκο των Περιφερειακών Ενοτήτων Τρικάλων και Καρδίτσας καταγράφηκαν καταπτώσεις βράχων, ενώ προληπτικά έχουν κλείσει επαρχιακοί δρόμοι.

Ειδικότερα, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων και των βροχοπτώσεων σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου εδαφικής αρμοδιότητας της ΠΕ Τρικάλων, απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων από το 4ο χλμ της επαρχιακής οδού Πύλης-Μεσοχώρας έως το 55ο χλμ αυτής (όρια νομού Τρικάλων με νομό Άρτας) και στην υπόγεια διάβαση Σαραγίων.

Επιπλέον, εξακολουθούν να ισχύουν οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας στα εξής σημεία:

  • Επαρχιακό οδικό δίκτυο, Δημοτικές Ενότητες Ασπροποτάμου, Καστανιάς και Κλεινοβού Δήμου Μετεώρων.
  • Επαρχιακή οδός Κεραμιδίου-Λάρισας.
  • Επαρχιακή οδός Καλαμπάκας-Κρύας Βρύσης, στο ύψος της Γέφυρας «Διάβας».
  • Επαρχιακή οδός Τρικάλων-Κάτω Ελάτης, στο ύψος της Γέφυρας Τοπικής Κοινότητας Βαλομανδρίου.
  • Πεζογέφυρες «Αγίου Κωνσταντίνου», «Πελέκη» ή «Αγίου Στεφάνου» και «Κουτσομηλίων» πόλεως Τρικάλων.

Σοβαρά προβλήματα σε κεντρικούς δρόμους των Τρικάλων

Σοβαρά προβλήματα δημιούργησε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης των Τρικάλων και σε γειτονιές χθες το βράδυ η κακοκαιρία Elias, με αποτέλεμα να ακινητοποιηθούν αυτοκίνητα στους δρόμους.

Όπως τόνισε στο Αθηναϊκό-Μεκαδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Τρικκαίων, Νίκος Σακκάς, «ήταν μεγάλο σε όγκο το ύψος της βροχής που έπεσε μέσα σε λίγη ώρα, αλλά εμείς ανταποκριθήκαμε άμεσα και αποτελεσματικά». Ο κ. Σακκάς πρόσθεσε ότι σήμερα η πόλη λειτουργεί χωρίς κανένα πρόβλημα.

Σε επιφυλακή η Καρδίτσα, εκκενώθηκαν δύο κοινότητες στον Παλαμά

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας βρέθηκε ήδη η πολύπαθη Καρδίτσα που δεν έχει ακόμα επουλώσει τις πληγές της από την κακοκαιρία Daniel.

Συγκεκριμένα, σε πλήρη επιφυλακή βρίσκεται ο δήμος Παλαμά, ο οποίος έως τώρα εχει εκκενώσει προκλητικά τον Βλοχό και τη Μεταμόρφωση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας ο Δήμος Παλαμά το τοπικό συντονιστικό όργανο συνεδρίασε και καθόρισε τις θέσεις συγκέντρωσης των κατοίκων κάθε κοινότητας για το ενδεχόμενο πλημμύρας.

Αποφασίστηκε ότι εφόσον απαιτηθεί εκκένωση οικισμού/ών λόγω σοβαρών πλημμυρικών φαινομένων, όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να φιλοξενηθούν στα ψηλότερα σπίτια και οι υπόλοιποι να φύγουν από τα σπίτια τους στις προκαθορισμένες θέσεις που υπάρχουν σε κάθε κοινότητα. Όπως σημειώνει πάντως στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Παλαμά όλα αυτά τα μέτρα πρόληψης και οι οδηγίες είναι σε περίπτωση πλημμύρας.

Οι θέσεις αυτές είναι:

/α Κοινότητα Θέσεις Συγκέντρωσης 1 Καλογριανά Κέντρο Βεργίνα, Εκκλησία, Ψηλά Σπίτια, Σχολείο, 2 Αγία Τριάδα 2 Εκκλησίες, Ψηλά σπίτια, Κοινοτικό γραφείο, 3 Προάστιο Δημαρχείο, Δημοτικό Σχολείο, Γραφεία ΤΟΕΒ, Ψηλά σπίτια 4 Πεδινό Δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος πλημμύρας. 5 Μαραθέα Ψηλά σπίτια, μεταφορά στο Προάστιο 6 Κόρδα Σχολείο 7 Κοσκινά Ολική απομάκρυνση αν χρειαστεί λεωφορείο επικοινωνία με τον πρόεδρο 8 Ψαθοχώρα Ψηλά σπίτια 9 Μεταμόρφωση Έχει ήδη εκκενωθεί πλήρως 10 Μάρκο Εκκλησία, ψηλά σπίτια 11 Γοργοβίτες 2 Εκκλησίες, Ψηλά σπίτια 12 Βλοχός Έχει ήδη εκκενωθεί πλήρως 13 Αγ. Δημήτριος Δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος πλημμύρας. 14 Πέτρινο Δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος πλημμύρας. 15 Λεύκη Ψηλά σπίτια, Εκκλησία 16 Συκεών Δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος πλημμύρας 17 Αστρίτσα Εκκλησία 18 Ορφανά Σχολείο, Ψηλά σπίτια 19 Ηλιά Θα μετακινηθούν στην Ιτέα 20 Ιτέα Δημαρχείο, Πνευματικό κέντρο, Νέο Δημοτικό Σχολείο, Λόφος 21 Φύλλο Δημοτικό Σχολείο, Ψηλά σπίτια 22 Αμπελώνας Θα μετακινηθούν στο Δημαρχείο Ιτέας 23 Καλυβάκια Εκκλησία και κτίριο ΕΠΑΛ 24 Παλαμάς Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο, 2ο Δημοτικό σχολείο, Εκκλησία Αγίου Αθανασίου Χανδακλή, Κλειστό Γυμναστήριο (μπάσκετ) Παλαμά, Δημαρχείο, Ψηλά σπίτια

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Η σημερινή ημέρα είναι αρκετά δύσκολη, όπως και η αυριανή, με την Πέμπτη να είναι και η τελευταία ημέρα των έντονων φαινομένων, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.

Για σήμερα, Τρίτη ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Μακεδονίας και της Θράκης), τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στη Θεσσαλία (στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας), στη Στερεά (στους νομούς Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Φωκίδας) και στην Ήπειρο (στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας).

Αύριο, στο στόχαστρο του Elias θα βρεθεί και η Αττική, με βροχές και καταιγίδες.

Όπως θα δείτε στο Windy, το απόγευμα προς τις 18.00 θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες προς το Καρπενήσι, με μεγάλο όγκο νερού να πέφτει στην Καρδίτσα, Τρίκαλα κτλ. περίπου στις 8 το βράδυ.

Αναφορικά με την Αττική ένα πέρασμα καταιγίδων προς τα δυτικά μπορεί να σημειωθεί περίπου στις 6 το απόγευμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Ο Στέφανος Κασσελάκης χορεύει Κηλαηδόνη στον Λυκαβηττό (βίντεο)
Προειδοποίηση Meteo και για την Αττική - 11 περιοχές με πολύ νερό (χάρτες)
Chevron Right