Φωτιά είναι σε εξέλιξη στην Άνδρο και συγκεκριμένα στην περιοχή Κόρθι.
Η φωτιά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση και μέχρι αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να απειλεί σπίτια.
Για την κατάσβεση επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.
Συγκεκριμένα κινητοποιήθηκαν άμεσα 17 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 3 βυτιοφόρα ΟΤΑ και 1 μηχάνημα έργου.
Τις προσπάθειες συνδράμουν από αέρος δύο αεροσκάφη.
#Πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κόρθι Άνδρου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 17 πυροσβέστες, 5 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 2 Α/Φ. Στο συμβάν συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες , 3 βυτιοφόρα Ο.Τ.Α. και 1 μηχάνημα έργου.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 20, 2020
Σύμφωνα με το δήμαρχο Άνδρου Δημήτρη Λοτσάρη που μίλησε στο iEidiseis το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται σε μήκος περίπου ενός χιλιομέτρου το οποίο μαίνεται σε χορτολιβαδική έκταση. «Η ένταση των ανέμων τώρα δεν είναι ισχυρή. Με τα εναέρια μέσα πιστεύουμε ότι γρήγορα θα την περιορίσουμε» είπε ο δήμαρχος που βρίσκεται στο σημείο.
Τέλος κατόπιν εισήγησης του Πυροσβεστικού Σώματος, Δήμος και Πολιτική Προστασία εκπονούν προληπτικό σχέδιο εκκένωσης του χωριού Καππαριά.