Ελλάδα

Θοδωρής Κολυδάς: Τελείωσε η πρώτη έξαρση, δεύτερο κύμα θα χτυπήσει την ανατολική Αττική

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς δίνει την πρόγνωσή του για τις επόμενες ώρες. Η δεύτερη έξαρση της «Μήδειας» θα χτυπήσει την ανατολική Αττική.

Προσοχή για το έντονο κρύο και τον πάγο που θα δημιουργηθεί τις επόμενες ώρες συστήνει ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς. «Το κρύο είναι έντονο, ο πάγος υπάρχει και υπάρχει και αόρατος πάγος» είπε ο μετεωρολόγος του Star.

«Όλη η βόρεια ελλάδα δοκιμάζεται από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες» τόνισε και ανέφερε ότι ενδεικτικά η Φλώρινα πριν από λίγο κατέγραψε -22 βαθμούς Κελσίου. «Είναι μία πάρα πολύ χαμηλή θερμοκρασία» επισήμανε.

Όπως είπε, «έχουμε δύο εξάρσεις σήμερα, η μία έχει ξεκινήσει μέχρι τις 10» και μετά οι χιονοπτώσεις που είναι έντονες κατευθύνονται από το μεσημέρι και μετά στο ανατολικό κομμάτι της Αττικής.

Ο κ. Κολυδάς εξήγησε το φαινόμενο, λέγοντας ότι «όπως φυσάει ο αέρας ο δυνατός παρασύρει σε λωρίδες τις νεφώσεις τα οποία δίνουν ισχυρές χιονοπτώσεις, οπότε μετατοπίζονται λιγάκι ανατολικότερα και έτσι ο χιονιάς θα μετατοπιστεί ανατολικότερα»

Στην Εύβοια θα αρχίσουν να ηρεμούν τα πράγματα από αργά το απόγευμα.

«Δεν ηρεμεί όμως τελείως ο χιονιάς σήμερα, κρατάνε χιονοπτώσεις μέχρι και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης» υπογράμμισε.

 

 

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Τάσος Αρνιακός: Ποιες περιοχές της Αττικής θα πλήξει η «Μήδεια» τις επόμενες ώρες
Η Κερκίνη μέσα από τον φακό του National Geographic
Chevron Right