Ελλάδα

Σαρηγιάννης: Προτείνω παράταση του lockdown για μια εβδομάδα

Από αύριο θα αρχίσει η αποκλιμάκωση στα κρούσματα στην Αττική όμως χρειάζεται παράταση στο lockdown, εκτιμά ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Να παραταθεί για μία εβδομάδα το αυστηρότερο lockdown που έχει τεθεί σε ισχύ και έχει κλείσει όλες τις δραστηριότητες που άνοιξαν πριν από μερικές εβδομάδες προτείνει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο κ. Σαρηγιάννης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για αποκλιμάκωση της πίεσης που προκαλεί η πανδημία στην Αττική ήδη από αύριο.

Όπως εξήγησε, έχουμε αύξηση στις ΜΕΘ αλλά όχι στα κρούσματα. «Αυτή την στιγμή είμαστε σε ήπια αυξητική πορεία. Στην Αττική θα έχουμε αποκλιμάκωση από αύριο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε δε πως θα πρότεινε την παράταση των αυστηρών περιορισμών για μία εβδομάδα προκειμένου να γίνει πιο ασφαλής η διαχείριση της κατάστασης.

Στην Αττική, είπε, πρέπει να μείνουμε παραπάνω μέσα. «Η τήρηση της καμπύλης προβλέπουμε ότι θα είναι παρόμοια με εκείνη του Νοεμβρίου» σημείωσε.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Καμμένος σε δασκάλους: Αφήστε τα παιδιά να χαρούν το χιόνι
Survivor 2021: Όλοι εναντίον όλων στην Μπλε ομάδα – στο στόχαστρο η σχέση Άννας Μαρία Βέλλη και Νίκου Μπάρτζη
Chevron Right