Ελλάδα

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Οι περιοχές με βροχές το Σαββατοκύριακο

Ηλιόλουστος ο καιρός για σήμερα, Παρασκευή, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, όμως από το μενού του Σαββατοκύριακου δεν θα λείψουν οι βροχές και οι καταιγίδες.

Ηλιοφάνεια σήμερα, Παρασκευή στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, με τον υδράργυρο να φτάνει έως και τους 35 βαθμούς Κελσίου. Όπως αναφέρει στη σημερινή του πρόγνωση ο Κλέαρχος Μαρουσάκης με ήλιο θα κυλήσει η ημέρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ωστόσο δεν θα λείψουν και οι βροχές.

Σύγκεκριμένα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, αιτία για αυτές τις βροχές που θα σημειωθούν σήμερα προς τα βόρεια και κεντρικά τμήματα της χώρας είναι το ισχυρό κύμα βροχών και καταιγίδων που σαρώνει τμήματα της δυτικής Ευρώπης και το οποίο μετατοπίζεται προς τα ανατολικά. Ωστόσο, τα φαινόμενα δεν θα είναι ισχυρά.

Βροχές όμως θα σημειωθούν και μέσα στο Σαββατοκύριακο κυρίως στα δυτικά και βόρεια κατά τις απογευματινές ώρες. 

Το Σάββατο αναμένεται να βρέξει σε Ιόνιο, Ήπειρο και Μακεδονία. 

Δείτε την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

Πρόγνωση για Σάββατο

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά, οπότε ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στα ορεινά.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά, όπου ενδέχεται να σχηματισθούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 30 με 33 και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για Κυριακή

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις, που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και στα ηπειρωτικά κυρίως στα ορεινά, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Τη νύχτα τα φαινόμενα στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, σταδιακά όμως στα δυτικά θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Πρόγνωση για Δευτέρα

Στα βόρεια προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, στα ηπειρωτικά τοπικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

Προοπτική για Τρίτη – Τετάρτη

Στην ανατολική χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και την Τετάρτη σταδιακή βελτίωση. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Διπλό επίδομα παιδιού προσεχώς: Νέα επιταγή ακρίβειας για οικογένειες
ΣτΕ: Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού στα δημόσια νοσοκομεία - Απορρίφθηκε το αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ
Chevron Right