Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά, η οποία ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή Δαμνόνι του δήμου Αγίου Βασιλείου, στο Ρέθυμνο.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πυρκαγιά ξεκίνησε από έκταση που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ξενοδοχεία της περιοχής με αποτέλεσμα την κινητοποίηση ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Τριάντα πυροσβέστες με 14 πυροσβεστικά οχήματα και με την συνδρομή του ελικοπτέρου της πυροσβεστικής, κατάφεραν πριν από λίγη ώρα με συνεχείς ρίψεις νερού, να θέσουν την πυρκαγιά υπό μερικό έλεγχο.
Επίσης, επί τόπου βρίσκονται υδροφόρες του δήμου Αγίου Βασιλείου, πυροσβεστικό όχημα της Περιφέρειας και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού.
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στην περιοχή προσπαθώντας να ελέγξουν όλες τις εστίες ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι που φθάνουν μέχρι 10 μποφόρ.