Ελλάδα

Η εξομολόγηση της 34χρονης από το Καμερούν: «Ο αστυνομικός ήθελε να με σκοτώσει» – Έρευνες και για άλλα θύματα

 Ο αστυνομικός που τέθηκε σε διαθεσιμότητα μετά τις αποκαλύψεις της 34χρονης από το Καμερούν θα περάσει το κατώφλι του ανακριτή αύριο, Τετάρτη.

Συνεχείς είναι οι αποκαλύψεις για την υπόθεση μαστροπείας στην οποία εμπλέκεται αστυνομικός με θύμα μια 34χρονη κοπέλα από το Καμερούν.

Η κοπέλα η οποία έχει πέσει και θύμα βιασμού κατ’εξακολούθηση από τον επίορκο αστυνομικό, περιγράφει στο Star το σκηνικό τρόμου που βίωνε καθημερινά, αποκαλύπτοντας οτι ο αστυνομικός έβγαζε λεφτά από αυτή και την απειλούσε επίσης πως θα την σκοτώσει.

Μάλιστα, όπως εξομολογείται η κοπέλα, έφτασε στο σημείο και να θέλει να βάλει τέλος στη ζωή της. 

«Ο αστυνομικός δεν ήθελε να φύγω από αυτόν. Συνέχεια με χτυπάει, παίρνει τα λεφτά μου, να του πληρώνω το σπίτι, να του πληρώνω το αμάξι… 20.000 ευρώ για να παντρευτώ μαζί του, μετά λέει θέλει 50.000 για να παντρευτεί μαζί μου. Ζητάει 20 ευρώ κάθε μέρα και μετά αλλάζει, λέει 50 ευρώ κάθε μέρα και μετά αλλάζει, θέλει 100 ευρώ. Ήθελε να με σκοτώσει, με κρατούσε από τον λαιμό δυνατά», είπε η κοπέλα από το Καμερούν, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Star. 

Το ερώτημα που απασχόλησε από την πρώτη στιγμή τους αστυνομικούς που ανέλαβαν την έρευνα είναι εάν η γυναίκα από το Καμερούν ήταν η μόνη που έπεσε θύμα του αστυνομικού. Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες ότι στο παρελθόν ο υπαρχιφύλακας είχε σχέσεις με μία γυναίκα από τη Ρουμανία και έτσι επιδίωξαν να τη βρουν, προκειμένου να διερευνήσουν εάν είχε πέσει και αυτή θύμα του.

Αρμόδιες πηγές σημειώνουν ότι έγιναν επαφές με πρόσωπα του περιβάλλοντός της για να εντοπιστεί και να μιλήσει στις Αρχές, ωστόσο, αυτό δεν κατέστη δυνατόν μέχρι τη στιγμή που η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων υπέβαλε τη δικογραφία στη Δικαιοσύνη. Οι ίδιες πηγές προσθέτουν, εντούτοις, ότι η γυναίκα αυτή βρέθηκε τελικά και έτσι αναμένεται να δώσει κατάθεση στην αρμόδια Ανακρίτρια.

To εξομολογήθηκε στην φίλη της

Η γυναίκα εξομολογήθηκε τον εφιάλτη σε μια φίλη της, η οποία την πήγε στους άνδρες του Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ κατήγγειλε ότι ο αστυνομικός την πήγαινε στα ραντεβού με τους πελάτες στο κέντρο της Αθήνας και την περίμενε να τελειώσει, ενώ αρκετές φορές περνούσε από το σημείο με το υπηρεσιακό όχημα για να βεβαιωθεί ότι εργάζεται.

Η κοπέλα από το Καμερούν αποκάλυψε ότι ο αστυνομικός τής έταζε προστασία -με το αζημίωτο φυσικά-, ενώ ήθελε να την αναγκάσει να συνευρεθεί ερωτικά με το «αφεντικό» του, που είναι επίσης αστυνομικός. «Να κάνω έρωτα μαζί του για να με προσέχει, γιατί είναι ένας πολύ δυνατός…» ανέφερε η 34χρονη φανερά φοβισμένη.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όπως έγραψε το iEidiseis νωρίτερα, ο κατηγορούμενος αστυνομικός υπηρετούσε στις πεζές περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας. Ο δρόμος για τη σύλληψή του άνοιξε όταν μία γυναίκα από το Καμερούν αποφάσισε να μιλήσει στις Αρχές για τον εφιάλτη που βίωνε στα χέρια του. Το σπίτι όπου σύμφωνα με την καταγγελία γίνονταν οι βιασμοί είναι δίπλα στο Εφετείο Αθηνών και σε κοντινή απόσταση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Η γυναίκα από το Καμερούν είχε έρθει στην Ελλάδα πριν από περίπου 2,5 χρόνια μέσω ενός κυκλώματος δουλεμπόρων που τη μετέφερε μαζί με άλλους πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας μέσω Τουρκίας. Στη συνέχεια, υπέβαλε αίτημα για άσυλο, ενώ εγκαταστάθηκε σε σπίτι στην Αθήνα.

Τους τελευταίους τρεις μήνες συζούσε με τον αστυνομικό στο διαμέρισμα του τελευταίου. Όπως φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, παρότι εκδιδόταν για πολύ καιρό έναντι αμοιβής τα μόνα χρήματα που είχε στην κατοχή της ήταν περίπου 800 ευρώ και τίποτε άλλο. Και αυτό γιατί τις εισπράξεις τις κρατούσε ο αστυνομικός.

Οι «αδιάφθοροι» εντόπισαν και πέρασαν χειροπέδες στον υπαρχιφύλακα (πρώην ειδικό φρουρό) προχθές Κυριακή.

Την ίδια ημέρα εμφανίστηκε αυτοβούλως στις Εσωτερικές Υποθέσεις η εκδιδόμενη γυναίκα από το Καμερούν, η οποία παρουσία πραγματογνώμονα – ψυχολόγου, κατήγγειλε ότι τουλάχιστον κατά την τελευταία διετία, ο αστυνομικός χρησιμοποιώντας απειλές καθώς και ψυχολογική και σωματική βία, προέβαινε συστηματικά στον βιασμό της, ενώ την εξέδιδε έναντι αμοιβής, παρακρατώντας για τον ίδιο χρηματικά ποσά.

Πιο αναλυτικά, ο αστυνομικός εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του, καθώς και το γεγονός ότι εκτελούσε υπηρεσία στην ίδια περιοχή όπου δραστηριοποιούνταν η καταγγέλλουσα, αρχικά την προσέγγισε με το πρόσχημα της παροχής προστασίας, ενώ στη συνέχεια, στο πλαίσιο της μεταξύ τους συμβίωσης, απαιτούσε και αποσπούσε μέρος ή ολόκληρες τις εισπράξεις της.

Μάλιστα, για να επιτύχει τον σκοπό του, είχε υποσχεθεί ότι θα την παντρευτεί, ώστε να εξασφαλίσει τη μόνιμη διαμονή της στην Ελλάδα.

Το θύμα κατήγγειλε ότι ο κατηγορούμενος εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του και την εκτέλεση υπηρεσίας στην περιοχή όπου εκδιδόταν η καταγγέλλουσα, αρχικά την προσέγγισε αναφέροντάς της την αναγκαιότητα προστασίας της από τον ίδιο. Σταδιακά και αφού αποφάσισαν να συμβιώσουν, άρχισε να της απαιτεί την παράδοση στον ίδιο, χρηματικών ποσών από την εργασία της ως εκδιδόμενη. Για την επίτευξη του σκοπού του, ο συλληφθείς, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, άλλοτε χρησιμοποιούσε σωματική βία σε βάρος της και άλλοτε την απειλούσε ότι, αν δεν υπακούσει στις υποδείξεις και στις απαιτήσεις του, θα συλληφθεί, θα απελαθεί, θα εγκλειστεί σε ψυχιατρείο ή θα τη σκοτώσει. Μάλιστα, προκειμένου να αποσπάσει τη συναίνεσή της για να του παραδίδει μέρος ή ολόκληρες τις εισπράξεις από τη συνεύρεσή της με πελάτες, της υποσχέθηκε, όπως αποδείχθηκε ψευδώς, ότι θα την παντρευτεί ώστε να εξασφαλιστεί η μόνιμη διαμονή της στην Ελλάδα και η μόνιμη «προστασία» του.

Προ μίας εβδομάδας περίπου, όταν έλαβε χώρα η τελευταία χρονικά απόπειρα βιασμού της, εξωθήθηκε σε απόπειρα αυτοκτονίας, απειλώντας να πηδήξει από το μπαλκόνι του 3ου ορόφου της οικίας όπου διέμεναν, με αποτέλεσμα την υπαναχώρηση του αστυνομικού. Τα καταγγελλόμενα επιβεβαίωσαν μάρτυρες οι οποίοι διατηρούσαν φιλικές σχέσεις με την καταγγέλλουσα. Από στιγμιότυπα βιντεοληπτικού υλικού προκύπτει ο συλληφθείς να μεταφέρει με το ιδιωτικό του όχημα την καταγγέλλουσα από και προς το σημείο που εκδιδόταν στο κέντρο της Αθήνας, ενώ φαίνεται να του παραδίδει άγνωστο χρηματικό ποσό.

Για τον τερματισμό της παράνομης δράσης του, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία ο αστυνομικός συνελήφθη αφού προηγουμένως είχε παραλάβει από την καταγγέλλουσα το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.

Από την επακόλουθη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευή κινητού τηλεφώνου και το χρηματικό ποσό των 3.850 ευρώ, από τα οποία τα 500 ήταν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, που ο κατηγορούμενος είχε ήδη τοποθετήσει σε ειδικά διαμορφωμένο σημείο απόκρυψης, εντός χώρου στον οποίο είχε αποκλειστική πρόσβαση.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και θα οδηγηθεί στον Ανακριτή την Τετάρτη. Αρνείται όλες τις κατηγορίες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Ασιατικοί αγώνες όπως… στρατιωτική παρέλαση: Δείτε πώς βάζουν τα εμπόδια στον στίβο
Μετεξεταστέος στα μαθηματικά ο υπουργός για τις ταυτότητες
Chevron Right