Ελλάδα

Άνοιγμα σχολείων: Πότε πρέπει να φοράνε μάσκα οι μαθητές

Τι ισχύει από Δευτέρα για το άνοιγμα των σχολείων και την χρήση μάσκας.

Επιστροφή στα σχολεία για τους μαθητές τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, χωρίς μάσκες και self test, μετά από σχετική απόφαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Ωστόσο, υπάρχουν και εξαιρέσεις στα νέα μέτρα για την επιστροφή στα θρανία σε περίπτωση θετικού κρούσματος.

Ειδικότερα, σε περίπτωση κρούσματος ο μαθητής θα παραμείνει στο σπίτι του για 5 μέρες και όταν επιστρέψει, θα πρέπει να φοράει μάσκα για ακόμη 5 μέρες.

Μάλιστα η επιτροπή ανακοίνωσε επίσης:

-Σε όλους τους χώρους του σχολείου η χρήση της μάσκας θα είναι προαιρετική.

-Σύσταση για τεστ όταν υπάρχουν συμπτώματα

Διαχείριση κρούσματος στο σχολείο

Εάν ένας/μία μαθητής/τρια εκδηλώσει σύμπτωμα τα που μπορεί να εμφανιστούν σε παιδί με λοίμωξη COVID-19, εκτός του χώρου του σχολείου, παραμένει στο σπίτι και ειδοποιείται η σχολική μονάδα με ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων.

 Εάν ο/η μαθητής/τρια βρίσκεται στη σχολική μονάδα, η οικογένεια καλείται να παραλάβει το παιδί. Προβλέπεται απομόνωση σε προκαθορισμένο καλά αεριζόμενο χώρο, με επίβλεψη, μακριά από τα υπόλοιπα παιδιά και εφαρμογή απλής χειρουργικής μάσκας. Επίσης:
  • Εφαρμογή υγιεινής χεριών και αναπνευστικής υγιεινής από τον/την μαθητή/τρια και το/τα άτομο/α που το φροντίζουν.
  • Χρήση εξοπλισμού ατομικής προστασίας από το προσωπικό (μάσκα, γάντια, και σε περίπτωση κινδύνου εκτίναξης βιολογικών υγρών ή αναπνευστικών εκκρίσεων- ποδιά αδιάβροχη και οφθαλμική προστασία με γυαλιά ή ασπίδα προσώπου).
  • Επιμελής καθαρισμός του χώρου και εφαρμογή απολυμαντικού σε επιφάνειες μετά την αναχώρηση του/της μαθητή/τριας με χρήση εξοπλισμού ατομικής προστασίας.
  • Γίνεται ιατρική αξιολόγηση με πρωτοβουλία των γονέων/κηδεμόνων και σε συνεργασία με αυτούς. Εφόσον, σύμφωνα με την αξιολόγηση αυτή, χαρακτηριστεί ως ύποπτο κρούσμα συστήνεται διενέργεια rapid test ή PCR. Εν αναμονή του αποτελέσματος, ο/η μαθητής/τρια παραμένει σε απομόνωση κατ’ οίκον και το σχολείο δεν κλείνει.

Εάν βγει αρνητικό το τεστ, επιστρέφει στο σχολείο. Εάν η ιατρική αξιολόγηση οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις λοίμωξης COVID-19 επιστρέφει επίσης στο σχολείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Σημαντικά ερωτήματα στον πρωθυπουργό από την πρωτοβουλία «Ώρα Μηδέν» για τις υποκλοπές
Σασμός - Σπύρος Πετρουλάκης: Εξιτήριο για τον συγγραφέα μετά από τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο
Chevron Right