Σεισμός 3,7 ρίχτερ έγινε αισθητός στην Αττική, σε αρκετές περιοχές τα ξημερώματα της Πέμπτης.
Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές στα δυτικά και νότια προάστια, καθώς ήταν επιφανειακός.
Παρότι η δόνηση ήταν ασθενής, συνοδευόταν από έντονο βουητό, και τράνταξε στιγμιαία το έδαφος και τα κτίρια, πανικοβάλλοντας τουλάχιστον όσους τη στιγμή της εκδήλωσής της ήταν ξύπνιοι.
Ο σεισμός έγινε αισθητός σε περιοχές όπως Ελευσίνα, Μαγούλα και Μάνδρα αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές στο Λεκανοπέδιο.
Η ανακοίνωση
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείο Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,7 Ρίχτερ, καταγράφηκε στις 05.04 και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση 22 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Θήβας.
«Μας ξύπνησε. Είναι ένας σεισμός της τάξεως των 4 βαθμών. Έγινε 20 χλμ. νοτιοδυτικά της Θήβας, βορειοδυτικά της Πάρνηθας. Θεωρώ ότι δε συνδέεται άμεσα με μεγάλο σεισμό. Αλλά παρακολουθούμε το φαινόμενο, χωρίς να μας ανησυχεί. Είναι νωρίς να πούμε αν είναι ο κύριος σεισμός», είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA.
«3 μικρού μεγέθους επιφανειακές σεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν στις 5, 5:04 και 5:10 το πρωί με αντίστοιχα προκαταρκτικά μεγέθη 1,8, 3,7 και 2,4 Ρίχτερ. Τα επικετρα των δονησεων εντοπίζονται σε απόσταση 31 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Θήβας ή 12 χιλιόμετρα βόρεια της Αθήνας. Η προκαταρκτική κατανομή των επικέντρων βρίσκεται στον ευρύτερο χώρο του ρήγματος στην περιοχή της Φυλής-Πάρνηθας», ανέφερε ο Γεράσιμος Χουλιάρας.