Ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (24/4) στην ενδοχώρα του Ηρακλείου Κρήτης και κυρίως σε περιοχές της Μεσαράς.
Το χαλάζι σε μέγεθος ρεβιθιού προκάλεσε καταστροφές σε καλλιέργειες. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα e-Μesara, το φαινόμενο διέλυσε τα αμπέλια, καταστρέφοντας όχι μόνο τα σταφύλια, αλλά και τους βλαστούς.
Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Νίκος Συριγωνάκης, ανέφερε ότι «αν και μέχρι αυτήν την ώρα δεν μπορεί να σχηματιστεί ξεκάθαρη εικόνα για την έκταση του προβλήματος, εντούτοις εισπράττουμε την ανησυχία παραγωγών για τις καταστροφές».
Περιορισμένα προβλήματα εντοπίστηκαν και στις μετακινήσεις, ειδικά την ώρα της ισχυρής χαλαζόπτωσης, οπότε αρκετά οχήματα σταμάτησαν την πορεία τους.
Δείτε εικόνες και βίντεο από το χαλάζι στο Ηράκλειο Κρήτης: