Στο μικροσκόπιο των ειδικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. μπαίνει Τούρκος, έγκλειστος των φυλακών Κορυδαλλού, για τον οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι προετοίμαζε μαζί με άλλους κρατούμενους απόδραση.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για κρατούμενο που είχε συλληφθεί για το εξαπλό φονικό που είχε λάβει χώρα τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Λούτσα.
Η ενέδρα θανάτου είχε αποδοθεί από την Αστυνομία στον «πόλεμο» που μαίνεται μεταξύ αντίπαλων ομάδων του τουρκικού οργανωμένου εγκλήματος.
Προ ημερών η Δίωξη Εκβιαστών έλαβε πληροφορία που κρίθηκε ως εξαιρετικά σημαντική, σύμφωνα με την οποία μέσα στη ΣΤ πτέρυγα του Κορυδαλλού κρύβεται όπλο που θα χρησιμοποιηθεί για απόδραση. Άμεσα σχεδιάστηκε αιφνιδιαστική επιχείρηση πάνοπλων αστυνομικών στις φυλακές, με τη συμμετοχή ειδικής επιχειρησιακής ομάδας.
Η έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στη ΣΤ’ πτέρυγα έγινε το πρωί του περασμένου Σαββάτου. Σε κοινόχρηστο χώρο κελιού βρέθηκε κρυμμένο πιστόλι, μάρκας Glock, το οποίο είχε τοποθετηθεί μέσα σε ηλεκτρική συσκευή.
Εκεί βρέθηκε και ένας γεμιστήρας με 15 σφαίρες. Επίσης εντοπίστηκαν ηρεμιστικά χάπια, ένα κινητό τηλέφωνο και ένας φορτιστής κινητού τηλεφώνου.
Συνολικά έγιναν 20 συλλήψεις: Τεσσάρων Τούρκων, τριών Αλβανών, ενός Ρώσου, ενός Αφγανού, ενός Ιρακινού και 10 Ελλήνων.
Μεταξύ των Ελλήνων συγκαταλέγεται πρώην αστυνομικός που είχε κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών. Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίστηκε για τους συλληφθέντες αφορά το νόμο περί όπλων.
Οι αστυνομικοί πάντως εστιάζουν την έρευνα στον Τούρκο, για τον οποίο υπήρχε πληροφορία ότι ετοίμαζε απόδραση μαζί με άλλους ομοεθνείς του.
Από εδώ και πέρα οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος θα προσπαθήσουν να εξακριβώσουν τη διαδρομή του όπλου και κυρίως τον τρόπο εισαγωγής του στις φυλακές. Και αυτό διότι ο εντοπισμός του πιστολιού αποκαλύπτει τα «κενά» ασφαλείας στο σωφρονιστικό κατάστημα.
Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι η καταφανώς εντονότερη δράσης ομάδων του τουρκικού οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα μας και οι δεκάδες συλλήψεις που έχουν πραγματοποιηθεί κατά τον τελευταίο χρόνο, έχουν αυξήσει το ποσοστό των Τούρκων κρατουμένων (με βαρύ «βιογραφικό») στις ελληνικές φυλακές.
Το αποτέλεσμα είναι να συντρέχουν λόγοι αυξημένης επαγρύπνησης και επιτήρησης.