Ελλάδα

Taste Atlas: Τεράστια διάκριση για κυκλαδίτικο νησί – 2η θέση στο Top 100

Το ελληνικό νησί που είναι πασίγνωστο για την κουζίνα του. Οι δύο μοναδικές σπεσιαλιτέ που δεν πρέπει να χάσετε.
Taste Atlas: Ελληνικό νησί κατέκτησε τη 2η θέση στους 100 καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς του πλανήτη

Δεν έχουν τέλος οι διακρίσεις για τα ελληνικά νησιά, καθώς ένας ακόμη δημοφιλής προορισμός φιγουράρει στις πρώτες θέσεις κατάταξης πολύ γνωστής ιστοσελίδας για το φαγητό.

Ο λόγος για τη Σίφνο, η οποία κατετάγη στη 2η θέση ανάμεσα στα 100 μέρη του πλανήτη με τις πιο γευστικές γλυκές προτάσεις, στον πρόσφατο κατάλογο που ανακοίνωσε το Taste Atlas.

«Η μελόπιτα είναι ένα ελαφρύ νόστιμο γλυκό που συνδέεται με τη Σίφνο και τις παραδόσεις της» αναφέρει ο διεθνής γαστρονομικός οδηγός που τοποθετεί την παραδοσιακή μελόπιτα της Σίφνου στις πρώτες θέσεις της μεγάλης λίστας με πολύ υψηλή βαθμολογία 4,6/5 ανάμεσα σε δεκάδες άλλα τοπικά εδέσματα από την Ευρώπη, την Αφρική την Ασία, την Αυστραλία και την Αμερική.

Taste Atlas: Ελληνικό νησί κατέκτησε τη 2η θέση στους 100 καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς του πλανήτη

«Η γαστρονομία αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο της παράδοσης, της ιστορίας και της εξέλιξης του νησιού. Η τοπική κουζίνα αντανακλά την αγάπη των Σιφνιών για τον τόπο αλλά και το μεράκι τους στην αγγειοπλαστική και την αξιοποίηση των δώρων που προσφέρει η φύση. Στο πλαίσιο αυτό, η τέχνη του καλού ποιοτικού φαγητού είναι αναπόσπαστο συστατικό του καλέσματος μας σε διεθνή ΜΜΕ και τουριστικούς φορείς», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Σίφνου Γιάννης Ραφελέτος.

Ο λόγος για τη Σίφνο.

Στη λίστα του Conde Nast Traveler με τα καλύτερα ελληνικά νησιά συγκαταλέγεται η Σίφνος ως ο καλύτερος προορισμός για χορταστικές εμπειρίες που συνδυάζουν γαστρονομία, δημιουργικότητα και διαχρονικότητα.

Το εγκώμιο της γαστρονομικής Σίφνου «πλέκει» και το National Geographic στον ετήσιο κατάλογο με τα 31 υπέροχα νησιά της Ελλάδας για το 2025. Σύμφωνα με το διεθνές ταξιδιωτικό μέσο «η Σίφνος είναι ο τόπος που γεννήθηκε ο “πατέρας” της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, Νικόλαος Τσελεμεντές το 1878. Αξίζει να γευτείτε τις σπεσιαλιτέ του νησιού με μαγειρευτά ρεβίθια και αρνίσιο κοκκινιστό μαστέλο, αργά ψημένο με τον παραδοσιακό τρόπο σε πέτρινες κατσαρόλες».

Taste Atlas: Ελληνικό νησί κατέκτησε τη 2η θέση στους 100 καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς του πλανήτηTaste Atlas: Ελληνικό νησί κατέκτησε τη 2η θέση στους 100 καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς του πλανήτηTaste Atlas: Ελληνικό νησί κατέκτησε τη 2η θέση στους 100 καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς του πλανήτηsifnos_2_eb024.jpgsifnos_3_011f9.jpgsifnos_4_0aea7.jpgsifnos_5_04433.jpgsifnos_7_71ac3.jpgSifnos_8_a4b5f.jpg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Χριστίνα Στεφανίδη Chevron Left
Χριστίνα Στεφανίδη: «Είναι πιθανό να παντρέψω την Κατερίνα Καινούργιου»
Ούτε τον χειμώνα τόσο χιόνι: Το έστρωσε σε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης (Φωτογραφίες)
Chevron Right