Ελλάδα

Πάρος: Συγκλονιστικές εικόνες από drone αποκαλύπτουν τις καταστροφές μετά την κακοκαιρία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Πάρος μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας
Πάρος
AP Photo/Stathis Roussos

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας που έπληξε τις Κυκλάδες την Δευτέρα (31/3) με τα κυριότερα προβλήματα να καταγράφονται στην Πάρο και την Μύκονο.

Οι καταστροφές που προκλήθηκαν στο νησί της Πάρου ήταν εκτεταμένες. Oι δρόμοι του νησιού μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ η ένταση της βροχής είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ορμητικών χειμάρρων που παρέσυραν οχήματα.

Το μεγαλύτερο πλήγμα από την κακοκαιρία το υπέστη η Νάουσα, η κοσμοπολίτικη περιοχή του νησιού. Λάσπες παντού, παρασυρμένα και κατεστραμμένα οχήματα, διάσπαρτα στο λιμάνι και το ποτάμι του χωριού, πέτρες, βράχια και φερτά υλικά συνθέτουν τη σημερινή εικόνα της Νάουσας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ieidiseis.gr (@ieidiseis.gr)

Παράλληλα, ζημιές καταγράφηκαν στο οδικό δίκτυο σε αρκετά σημεία του νησιού, ενώ τα σχολεία όλων των βαθμίδων παρέμειναν κλειστά σήμερα 1η Απριλίου.

Από το πρωί σήμερα Τρίτη (1/4) συνεργεία και κάτοικοι του νησιού προσπαθούν να καθαρίσουν την περιοχή από τις λάσπες και τα φερτά υλικά, ωστόσο το έργο τους είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Πάρος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το απόγευμα της Τρίτης (1/4) η Πάρος μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας που προκάλεσε τεράστιες ζημιές στο νησί των Κυκλάδων.

«Με την υπ’ αρ. πρωτ. Α1445/01-04-25 Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νικόλαου Παπαευσταθίου, ο Δήμος Πάρου κηρύχθηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, για την διαχείριση των συνεπειών (πλημμύρες-κατολισθήσεις) που προέκυψαν από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων τα οποία εκδηλώθηκαν στις 31-03-2025» αναφέρει σχετικά το cyclades24.gr.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η απόφαση για την Πάρο πάρθηκε μετά από έγγραφο αίτημα του δημάρχου, Κωνσταντίνου Μπιζά προς τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με την απόφαση η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει έως και 30 Απριλίου 2025.

Οι εικόνες από τις καταστροφές στην Πάρο:

AP Photo/Stathis Roussos
AP Photo/Stathis Roussos
AP Photo/Stathis Roussos
AP Photo/Stathis Roussos
AP Photo/Stathis Roussos
AP Photo/Stathis Roussos
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ο Περικλής Κονδυλάτος Chevron Left
Π. Κονδυλάτος: Οι γυναίκες είναι στην χαμηλότερη βαθμίδα που υπήρξαν ποτέ - Έχουν ξεφύγει ερωτικά, καλύτερα με μπούρκα