Ελλάδα

«Χαστούκι» της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Ελλάδα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Διώξεις σε 100 άτομα

Οι διώξεις ασκήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και αφορούν την εκταμίευση ποσού 2,9 εκατ. ευρώ με βάση πλαστές αιτήσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ.  
EUROKINISSI

Γερό ήταν το «χαστούκι» της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας  στην Ελλάδα για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Έπειτα από έρευνα της Αρχής στην Αθήνα, ασκήθηκαν διώξεις σε συνολικά 100 υπόπτους για απάτη εις βάρος της Ε.Ε.

Η απάτη που αφορούσε γεωργικά ταμεία, για συνολική ζημία ύψους 2,9 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό της ΕΕ.

Τα 2,9 εκατ. ευρώ έκαναν «φτερά» από τα ευρωπαϊκά κονδύλια για εκτάσεις, βοσκοτόπια, στην χώρα μας, τα οποία κάποιοι φέρονται να τα μίσθωναν «στα χαρτιά». Είχαν καταθέσει ότι τους ανήκαν κάποιες εκτάσεις ενώ στην πραγματικότητα δεν τους ανήκαν.

Οι υποθέσεις αυτές αφορούν στην περίοδο 2017-2020 και στο «στόχαστρο» έχουν μπει 100 άτομα όπου οι περισσότεροι προέχονται από την Κρήτη όπου όπως φαίνεται οι περισσότεροι δήλωναν εκτάσεις πάνω από 2 φορές το μέγεθος της Ελλάδας.

Η δίκη για την πρώτη από τις δύο υποθέσεις έχει προσδιοριστεί για τις 24 Μαρτίου 2025 και για τη δεύτερη για τις 16 Μαΐου 2025.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Θεσσαλονίκη: 61χρονος παρέσυρε δικαστικό επιμελητή με αυτοκίνητο για να μη συλληφθεί Chevron Left
Θεσσαλονίκη: 61χρονος παρέσυρε δικαστικό επιμελητή με αυτοκίνητο για να μη συλληφθεί
Μαρινάκης: Το ΠΑΣΟΚ ενώθηκε με τρία υποκόμματα του ΣΥΡΙΖΑ που έφτασε τη χώρα στον γκρεμό
Μαρινάκης: Το ΠΑΣΟΚ ενώθηκε με τρία υποκόμματα του ΣΥΡΙΖΑ Chevron Right