Ελλάδα

Αντίστροφη μέτρηση για μάσκα παντού: Η δήλωση Κικίλια και η πίεση των λοιμωξιολόγων

«Η πρόταση για υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού βρίσκεται εδώ και μέρες στο τραπέζι», δηλώνει ο Βασίλης Κικίλιας.

Η πρόταση για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, είτε εσωτερικούς, είτε εξωτερικούς, έχει γίνει καιρό από τους λοιμωξιολόγους, οι οποίοι πιέζουν την κυβέρνηση να υιοθετήσει αυτό το μέτρο και ο Βασίλης Κικίλιας το επιβεβαιώνει.

Ο υπουργός Υγείας μίλησε την Πέμπτη (8/10) στον ΑΝΤ1 και είπε πως «η συγκεκριμένη πρόταση για μάσκα παντού είναι καιρό στο τραπέζι».

«Τα μέτρα βλέπω να αποδίδουν στην Αττική, αλλά την ίδια στιγμή βλέπω αύξηση κρουσμάτων σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και αυτό με ανησυχεί» δήλωσε ο υπουργός.

Παράλληλα, επισήμανε πως «είναι ξένο από εμένα να κουνάω το δάχτυλο στους πολίτες», αλλά εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα, τότε μπορεί να εφαρμοστεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους. Παρόλα αυτά, κάτι τέτοιο μπορεί να αποφευχθεί σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια, μόνο «αν εφαρμοστούν τα μέτρα που έχουμε λάβει, είναι εμφανές ότι μπορούμε να έχουμε καλύτερη πορεία από πολλές άλλες πόλεις».

Επιπλέον, στη διάρκεια της τηλεοπτικής του συνέντευξης μίλησε για την περίπτωση ενός τοπικού lockdown στην Αττική. το οποίο χαρακτήρισε μια ύστατη λύση. «Συμπάσχω με εκείνους που αγωνίζονται για ένα μεροκάματο, είναι δύσκολο», είπε και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν προκρίνει ένα οριζόντιο lockdown απ’ άκρη σ’ άκρη στην Ελλάδα.

Επίσης, αναφορικά με τις ΜΕΘ στην Αττική που μειώνονται, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται, δήλωσε πως «στην Αττική αυξάνονται συνέχεια οι κλίνες ΜΕΘ. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν εγκαίνια από τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

Ταυτόχρονα, για τα Κέντρα Υγείας ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι «ενεργοποιήθηκαν ήδη από το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα. Στόχος είναι να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία αναφοράς, που σήμερα κάνουν έως 1.000 τεστ την ημέρα».

Ακόμη, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στη θεραπεία και το πιθανό εμβόλιο του κορονοϊού.

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά ότι «υπήρξε συμφωνία από την ΕΕ, με μια τρίτη εταιρία για ένα εμβόλιο στις αρχές του 2021. Δεν μιλάμε για μια προσπάθεια που θα χρειαστεί χρόνια. Πρέπει να αντέξουμε αυτούς του μήνες. Από τα τέλη του ’20 έως τα μέσα του ’21 οι επιστήμονες λένε ότι θα υπάρχει σειρά εμβολίων και θεραπειών, ώστε να επιστρέψουμε σε μια μερική κανονικότητα».

Δείτε ΕΔΩ τα νέα κρούσμα σήμερα 8/10 που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Δείτε ΕΔΩ πού εντοπίζονται σήμερα 8/10 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα. Οι περιοχές.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Καβάνι: «Είχα τσακωθεί με τον Νεϊμάρ - Δεν είναι απαραίτητο να είμαστε όλοι φίλοι»
«Όχι» της κυβέρνησης στις τροπολογίες για στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων της Χρυσής Αυγής
Chevron Right