Επελαύνει στη χώρα η κακοκαιρία «Φίλιππος» και από νωρίς το πρωί της Πέμπτης (10/3) πέφτει χιόνι σε πολλές περιοχές της Αττικής.
Πολικές θερμοκρασίες επικρατούν από χθες Τετάρτη, οι οποίες θα παραμείνουν τις επόμενες ημέρες, ενώ οι Αρχές συστείνουν στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται σήμερα σε όλη τη χώρα, με βροχές και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα, ακόμη και στα πεδινά της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας.
Τα βόρεια προάστια είναι στο «στόχαστρο» του Φιλίππου, τα οποία έχουν ντυθεί στα λευκά, ωστόσο πυκνές χιονοπτώσεις παρατηρούνται και σε άλλες περιοχές.
Δείτε εδώ που χιονίζει στην Αθήνα.
Πυκνή Χιονόπτωση στη Γλυφάδα
Η εικόνα στον Ευαγγελισμό
Χαλάνδρι
Εντάξει , πλέον δεν είναι αστείο ..
Κάπου παρατράβηξε αυτό !!
Χαλάνδρι τώρα , σαν να λέμε Φλωρινα !! #χιονια #Φιλιππος #καπου_ωπα pic.twitter.com/3OR1LQRE9J— Ούγκα Μπούγκα (@DenPateKala) March 10, 2022
Μελίσσια
https://www.facebook.com/klearhos.marousakis/posts/4859229547478501
Οι 4 «κόκκινες» περιοχές
Το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία συνιστά στους πολίτες που διαμένουν σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια, όπου αναμένεται να ενταθούν τα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες, καθώς και σε περιοχές σε όλη την επικράτεια όπου εκδηλώνονται ακραία καιρικά φαινόμενα, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
Παράλληλα, στην ανακοίνωσή του, το αρχηγείο της ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων και να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, προκειμένου να τις χρησιμοποιήσουν όπου απαιτηθεί.
⚠️ #Κακοκαιρία #Φίλιππος ❄🌨️
🔈 Επαναλαμβάνουμε ισχυρή σύσταση για αποφυγή μη απαραίτητων μετακινήσεων & χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε #Αττική, #Βοιωτία, #Φθιώτιδα & #Εύβοια
‼ Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε εξέλιξη@pyrosvestiki @hellenicpolice @112Greece
— Civil Protection GR (@CivPro_GR) March 10, 2022