Ελλάδα

Δήμος Βερύκιος: Ξανά κοντά στα 12νμ το Oruc Reis, μεγάλη κινητοποίηση και στον Έβρο

Η Τουρκία από το πρωί έχει συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό τουρκικών πλοίων στον Κόλπο του Ξηρού που βρίσκεται μόλις 30 νμ νοτιοανατολικά της Αλεξανδρούπολης βορείως της χερσονήσου της Καλλίπολης. Το γεγονός αυτό έχει κινητοποιήσει και τις δυνάμεις του Έβρου. Η πορεία του Oruc Reis.

Αργά αλλά σταθερά το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Oruc Reis» κινείται ανοιχτά του Καστελόριζου λαμβάνοντας και πάλι «περίεργη πορεία», σύμφωνα με επιτελείς του Πενταγώνου.

Εδώ και ώρα βρίσκεται πολύ κοντά στα 12 νμ από τις ελληνικές ακτές ενώ υπάρχει έντονη η υποψία στο Γενικό Επιτελείο ότι μπορεί εντός της νύχτας να φθάσει έως και στα 6 ναυτικά μίλια.

Αδιευκρίνιστο παραμένει το πώς θα αντιδράσουν οι ελληνικές ναυτικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή σε περίπτωση που το «Oruc Reis» πλησιάζει στα 6 ναυτικά μίλια από τις ακτές του Καστελόριζου.

Nωρίτερα η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» και την Ευαγγελία Μπαλτατζή δήλωνε ότι: «Η Τουρκία υποστηρίζει ότι τα νησιά δεν έχουν επήρεια, ενώ όλος ο κόσμος αποδέχεται τις δικές μας θέσεις. Αυτό φέρνει την Τουρκία σε δύσκολη θέση».

Ωστόσο η Τουρκία από το πρωί έχει συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό τουρκικών πλοίων στον Κόλπο του Ξηρού που βρίσκεται μόλις 30 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Αλεξανδρούπολης βορείως της χερσονήσου της Καλλίπολης. Το γεγονός αυτό έχει κινητοποιήσει και τις δυνάμεις του Έβρου.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη εκτίμησε ότι : «Η Ευρώπη είναι βραδυκίνητη γι’ αυτό και η αντίδρασή της δεν ήταν αποφασιστική. Όσο αργοκίνητο κι αν είναι αυτό το καράβι όμως σύντομα θα κινηθεί διότι εδώ διακυβεύεται η ασφάλεια ολόκληρης της Ευρώπης».

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Είσοδος φιλάθλων στα γήπεδα: Οι προϋποθέσεις και το προβλεπόμενο πλάνο
Κλειστά σχολεία αύριο: Αυτά δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη
Chevron Right