Σε νέα μείωση των δημοτικών τελών Καθαριότητας και Φωτισμού κατά 12,5% προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης για την επόμενη χρονιά, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.
Πρόκειται για τη δεύτερη μείωση των τελών με το ίδιο ποσοστό, επί διοίκησής του, όπως ο ίδιος είχε δεσμευτεί προεκλογικά. Υπενθυμίζεται ότι πέρσι ο κ. Ζέρβας είχε δηλώσει πως θα μειώνει κάθε χρόνο τα τέλη, ώστε στο τέλος της τετραετίας να υπάρξει συνολική μείωση της τάξης του 50%».
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το voria.gr, δρομολογούνται για το επόμενο διάστημα μια σειρά έργων τόσο σε γειτονιές, όπως ήταν αρχικώς ο στόχος της διοίκησης, όσο και σε μεγάλης κλίμακας στο κέντρο της πόλης.
Πρόθεση για παράταση λειτουργίας των ποδηλατόδρομων σε Κ. Καραμανλή και Λεωφ. Νίκης
Σε συνάντηση με δημοσιογράφους ο κ. Ζέρβας εξέφρασε την επιθυμία του να δοθεί παράταση στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία λήγει στις 30 Νοεμβρίου και βάσει της οποίας είχαν δημιουργηθεί οι ποδηλατόδρομοι στη λεωφόρο Νίκης και στην Κ. Καραμανλή. Μάλιστα, η διοίκηση του δήμου το έχει ήδη ζητήσει από την κυβέρνηση, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, το αντιμετωπίζει θετικά.
Σχολιάζοντας τα παράπονα κυρίως των επιχειρηματιών επί της Κ. Καραμανλή, ο κ. Ζέρβας τόνισε ότι η διοίκηση θα προσπαθήσει να διορθώσει τα όποια προβλήματα. Εκτίμησε πως η κατάσταση θα βελτιωθεί με τις νέες θέσεις φορτοεκφόρτωσης στις κάθετους οδούς, με τους νέους χώρους στάθμευσης καθώς και με την επιτήρηση από τη Δημοτική Αστυνομία.
(Πηγή voria.gr)