Ελλάδα

Αυτές είναι οι «κόκκινες» περιοχές της Αθήνας

Παραμένει «εύθραυστη» η κατάσταση στην Αθήνα, σύμφωνα με τον Ν. Χαρδαλιά. Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι πληροφορίες για νέα μέτρα στην Αττική.

Στην κατάσταση που επικρατεί στην Αθήνα, και γενικότερα στην Αττική, αναφέρθηκε απόψε, μεταξύ άλλων ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Στην Αττική, γενικότερα, «η κατάσταση παραμένει κρίσιμα σταθερή», ενώ «στον Κεντρικό Τομέα», ειδικότερα, όπου «έχουμε και τα περισσότερα κρούσματα», η κατάσταση «παραμένει εύθραυστη, άρα ακόμα επικίνδυνη, και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και επαγρύπνηση από όλους μας», όπως επεσήμανε κατά την κύρια εισήγησή του, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Κληθείς να εξειδικεύσει τι ισχύει ανά περιοχή του λεκανοπεδίου, επανέλαβε πως «ο Κεντρικός Τομέας είναι επιβαρυμένος» και πρόσθεσε πως «από εκεί και πέρα σε σταθερή κατάσταση βρίσκεται και ο Δυτικός Τομέας, η δυτική Αθήνα δηλαδή, που παρουσίασε μία έξαρση κρουσμάτων». Απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένες γειτονιές, ενώ υπογράμμισε πως «αυτή τη στιγμή η Αττική είναι σε σταθερή κατάσταση. Δεν βγάζει μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, δεν δείχνει να υπάρχει πολλαπλασιαστής».

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, πάντως, μεταξύ των επιβαρυμένων περιοχών της περιφέρκειας περιλαμβάνονται η Ομόνοια, το Μεταξουργείο, ο Άγιος Παντελεήμονας και η Πλατεία Βικτωρίας.

Σε κάθε περίπτωση, το λεκανοπέδιο απασχολεί τις αρχές «λόγω του όγκου, της ποσότητας δηλαδή των ενεργών κρουσμάτων και των πληθυσμιακών χαρακτηριστικών που συνοδεύουν τη μητροπολιτική Αθήνα (…) διότι οποιαδήποτε στιγμή, μέσα σε λίγα 24ωρα, όλο αυτό μπορεί να ανατραπεί προς το χειρότερο», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Σε αυτό το πλαίσιο, άλλωστε, εκτιμάται ότι αύριο, Τετάρτη, θα ανακοινωθεί η καθολική χρήση μάσκας για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, όπως και πρόσθετα μέτρα για τους όρους λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και τους ελέγχους σε πλατείες, πεζόδρομους κ.α., σύμφωνα με ρεπορτάζ του iEidiseis.

Υπενθυμίζεται πως τα νέα κρούσματα στην πρωτεύουσα σήμερα είναι 250. Χθες ήταν 175 ενώ, όπως είπε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο υφυπουργός, «ο μέσος όρος των ηλικιών των κρουσμάτων της Αττικής (σ.σ. τη Δευτέρα) ήταν 33 χρονών».

Αξίζει να σημειωθεί, εξάλλου, πως κλιμάκια του ΕΟΔΥ συνέχισαν σήμερα τα δωρεάν γρήγορα τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, αυτή τη φορά από το μετρό Συντάγματος. Θετικοί στον ιό ήταν 29 από τους 3.017 που εξετάσθηκαν συνολικά από τις 09:00 το πρωί της Τρίτης ως τις 14:00 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως νωρίτερα σήμερα, ο αρμόδιος Οργανισμός κατέγραψε νέο «μαύρο» ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων της επιδημίας COVID-19 με 667 νέες μολύνσεις, ενώ ανακοινώθηκαν και 8 νέα θύματα του ιού.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Βρετανία: Το πολεμικό ναυτικό δοκιμάζει στολές στυλ Iron Man
Χαλκίδα: Νέα κρούσματα κορονοϊού σε εργοστάσιο - Πάνω από 70 τεστ
Chevron Right