Ελλάδα

Πότε θα σαρώσει η κακοκαιρία Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ. Οι βροχές ξεκινούν γρήγορα. Δείτε πότε θα χτυπήσει η κακοκαιρία Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τι λένε Θοδωρής Κολυδάς και Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται στην Ελλάδα για το επόμενο 24ωρο. Η ΕΜΥ έχει ανακοινώσει έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, ενώ τα φαινόμενα αναμένεται να περάσουν από Αθήνα και Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Τρίτης.

«Πολύ σύντομα ξεκινάνε οι βροχές στα νησιά του Ιόνίου, με ανατολική επέκταση και ένταση από τις απογευματινές ώρες», αναφέρει ο διευθυντής της ΜΕΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης σημειώνει πως: «Η Αττική και η Θεσσαλονίκη φαίνεται να έχουν ένα γρήγορο πέρασμα από βροχές ή καταιγίδες από τις πρωινές ώρες της Τρίτης μέχρι και νωρίς περίπου το μεσημέρι της ίδιας ημέρας χωρίς όμως τα φαινόμενα λόγω και της μικρής τους διάρκειας να είναι σε θέση να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα.

Παρόλα αυτά λόγω και της δόμησης των πόλεων αυτών και του μεγάλου πληθυσμού που φέρουν, καλό είναι να υπάρχει μία ετοιμότητα ως προς τα βασικά που πρέπει να κάνουμε και να γνωρίζουμε ως πολίτες και ως πολιτεία».

Αναλυτικά ο κ. Μαρουσάκης αναφέρει:

Βαρομετρικό χαμηλό από τη βόρεια Ιταλία συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας, αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας και από τα βορειοδυτικά από τις πρωινές – μεσημεριανές ώρες αύριο με ισχυρές βροχές – καταιγίδες, χαλάζι αλλά και θυελλώδεις νοτιάδες.

Σύμφωνα με τα δεδομένα από τα προγνωστικά μας μοντέλα, ένα γρήγορο πέρασμα από αυτά τα φαινόμενα θα δεχτούν οι περισσότερες περιοχές της χώρας μας. Από εκεί και μετά μεγάλη βαρύτητα θα πρέπει να δοθεί στο βόρειο και κεντρικό Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα, στη Θεσσαλία με έμφαση τα δυτικά και βόρεια τμήματα, στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και τα νησιά του ανατολικού βορειοανατολικού Αιγαίου μιας και σε αυτές τις περιοχές εμφανίζεται υψηλός ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων ή άλλων προβλημάτων εξαιτίας της έντασης των φαινομένων.

Η κακοκαιρία αυτή φαίνεται να ολοκληρώνει τη δράση της περίπου το απόγευμα της Τρίτης όπου τα φαινόμενα θα απασχολούν την βορειοανατολική χώρα και τα ανατολικά θαλάσσια τμήματα με ένα νέο αντίστοιχο κύμα κακοκαιρίας να μας επηρεάζει πολύ πιθανόν μέσα στην Πέμπτη.

Η Αττική και η Θεσσαλονίκη φαίνεται να έχουν ένα γρήγορο πέρασμα από βροχές ή καταιγίδες από τις πρωινές ώρες της Τρίτης μέχρι και νωρίς περίπου το μεσημέρι της ίδιας ημέρας χωρίς όμως τα φαινόμενα λόγω και της μικρής τους διάρκειας να είναι σε θέση να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα. Παρόλα αυτά λόγω και της δόμησης των πόλεων αυτών και του μεγάλου πληθυσμού που φέρουν, καλό είναι να υπάρχει μία ετοιμότητα ως προς τα βασικά που πρέπει να κάνουμε και να γνωρίζουμε ως πολίτες και ως πολιτεία».

https://www.facebook.com/klearhos.marousakis/posts/3314187218649416

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
J2US: Τρύφωνας Σαμαράς αντί της Πηγής Δεβετζή που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό
Και επίσημα εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Κοντονής - «Σύντροφε, ΔΕΝ είχες δίκιο»
Chevron Right