Ελλάδα

Ελένη Γιαμαρέλλου: Ποια είναι η καθηγήτρια που δήλωσε ότι θα κοινωνήσει χωρίς φόβο για κορονοϊό

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις της Ελένης Γιαμαρέλλου σε ραδιοφωνικό σταθμό σχετικά με τη σχέση θείας κοινωνίας και κορονοϊού. Το βιογραφικό της λοιμωξιολόγου.

Ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει η δήλωση που έκανε την Παρασκευή η καθηγήτρια λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελένη Γιαμαρέλλου.

Η ίδια, ερωτηθείσα αν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού από τη θεία κοινωνία απάντησε σε συνέντευξή της στον Real FM πως «η θεία κοινωνία είναι ένα μυστήριο, όταν πηγαίνεις να λάβεις τη θεία κοινωνία δεν την παίρνεις από συνήθεια, τη λαμβάνεις γιατί είναι σώμα και αίμα Χριστού. Ή το πιστεύεις και κοινωνείς κανονικά ή δεν το πιστεύεις. Δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις, κουταλάκια κλπ. Είμαι τελείως εναντίον αυτών. Αν το πιστεύουμε, δεν προκαλούμε την τύχη μας. Αν πιστεύω ότι αυτό μπορεί να με μολύνει, τότε δεν πιστεύω στο μεγαλύτερο μυστήριο. Τα άτομα που θέλουν να κοινωνήσουν δεν πρέπει να φοβούνται ότι από τη θεία κοινωνία μπορεί να μεταδοθεί ποτέ μικρόβιο».

«Θα κοινωνήσω με πίστη στον Θεό ότι δεν κολλάω, όταν συμμετέχω σε ένα τέτοιο μεγάλο μυστήριο. Σας λέω αυτό που θα κάνω για τον εαυτό μου και το πιστεύω για όλους», απάντησε η λοιμωξιολόγος σε ερώτηση που ακολούθησε για το αν η ίδια θα κοινωνούσε.

Από την άλλη, η κ. Γιαμαρέλλου συμβούλεψε τους ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, δηλαδή από 65 ετών και άνω, που ενδεχομένως πάσχουν και από καρδιοπάθειες, πνευμονοπάθειες, διαβήτη κλπ. να αποφύγουν να πάνε στην εκκλησία ώστε να αποφευχθεί η διασπορά κρουσμάτων. «Να παρακολουθούν τη θεία λειτουργία από το σπίτι τους από την τηλεόραση», συνέστησε.

Ποια είναι

Σύμφωνα με βιογραφικό που είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο, «η Ελένη Γιαμαρέλλου, είναι Καθηγήτρια Παθολογίας Ε.Κ.Π.Α. (1997 – Σήμερα), έχει διατελέσει Διευθύντρια της νεοϊδρυθείσας Δ’ Παθολογικής Κλινικής του Ε.Κ.Π.Α. στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο (1997-2003), μετεγκατάσταση στο Νοσοκομείο “ΑΤΤΙΚΟΝ” (2003-2009), καθώς και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας από το 1996. Διδάσκει στα πεδία της Νοσολογίας-Παθολογίας και τις Λοιμώξεις επί 40 έτη καθώς και Εισαγωγή διδασκαλίας των Λοιμώξεων στους 3μηνίτες φοιτητές Παθολογίας του ΕΚΠΑ με διαδραστικό σύστημα (interactive) για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η Ελένη Γιαμαρέλλου πραγματοποίησε σπουδές στην Ιατρική Σχολή Ε.Κ.Π.Α., έλαβε την Ειδικότητα της Παθολογίας και Διδακτορικό στη Θεραπευτική Κλινική (Διευθυντής Καθηγητής Β. Μαλάμος). Μετεκπαιδεύτηκε στη Λοιμωξιολογία στις Η.Π.Α. (Abraham Lincoln School of Medicine, Chicago, Memorial Sloan Kettering, New York, Mayo Clinic, Rochester, Wadsworth Medical Center, Los Angeles). Τα Ερευνητικά ενδιαφέροντα της, εστιάζονται στην Αντιμικροβιακή θεραπεία, την πολιτική ορθολογικής χρήσης αντιβιοτικών (Antibiotic Stewardship), την επιδημιολογία λοιμώξεων τους μηχανισμούς αντοχής στα αντιβιοτικά, τις λοιμώξεις στη ΜΕΘ, PK/PDs αντιβιοτικών, τα πειραματικά πρότυπα λοιμώξεων (ενδοκαρδίτιδα, οστεομυελίτιδα, περιτονίτιδα), τις νοσοκομειακές λοιμώξεις και τις λοιμώξεις στην ουδετεροπενία. Είναι Μέλος 25 Ιατρικών Εταιρειών και 31 Συντακτικών Επιτροπών καθώς επίσης Fellow of Infectious Diseases Society of America. Κριτής εργασιών σε 29 Διεθνή Περιοδικά.

Το Ερευνητικό της Έργο περιλαμβάνει 1397 εργασίες (1154 δημοσιεύτηκαν στο εξωτερικό), πάνω από 480 ερευνητικές δημοσιεύσεις σε περιοδικά του εξωτερικού μετά κρίση, 13.500 αναφορές τους στη βιβλιογραφία – h-factor 60. Στο συγγραφικό της έργο περιλαμβάνεται και η συγγραφή κεφαλαίων σε 54 βιβλία. Το 2014, κατά τη διεξαγωγή του 19ου συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Εσωτερικής Παθολογίας, τιμήθηκε με το 19ο Ιπποκράτειο Βραβείο το οποίο απονέμεται σε διακεκριμένους Παθολόγους ή συναφών ειδικοτήτων ιατρούς, διεθνούς εμβέλειας.Το 2017 εξελέγη μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας (Academia Europaea)».

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Νέα επεισόδια στον Έβρο: Πέφτουν δακρυγόνα στα ελληνικά σύνορα (video)
Κορονοϊός: Πώς να ξεχωρίσετε τη διαφορά με τη γρίπη
Chevron Right