Στα 5,2 Ρίχτερ και όχι στα 5,1 που αρχικά ανακοινώθηκε, ήταν τελικά το μέγεθος του σεισμού που σημειώθηκε στις 10:27 σε θαλάσσιο χώρο νότια της Ύδρας.
Σύμφωνα με τη δεύτερη μέτρηση που πραγματοποίησε και ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός, που έγινε αισθητός και σε περιοχές της Αττικής, ήταν 5,2 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ, είχε εστιακό βάθος 90,1 χλμ, και το επίκεντρό του εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 53 χλμ. νότια – νοτιοανατολικά της Ύδρας και 119 νότια της Αθήνας.
Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Αττική, τη Βοιωτία, την Κορινθία τις Σπέτσες και τη Μήλο.
Παπαδόπουλος: «Δεν διαβλέπω κίνδυνο»
«Δεν διαβλέπω κίνδυνο», γράφει στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
Ολόκληρη η ανάρτησή του:
«Μετρίου μεγέθους σεισμός (προκαταρκτικό μέγεθος 5) στο θαλάσσιο χώρο στα νότια της Ύδρας μεταξύ Αν. Πελοποννήσου και Μήλου στις 10.27. Χαρακτηριστικό του γνώρισμα το μεγάλο βάθος της εστίας (περίπου 90 χλμ). Μερικοί τον κατάλαβαν στην Αττική. Δεν διαβλέπω κίνδυνο. Τι καταλαβαίνουμε για τη γεωδυναμική? Απλά, η αφρικανική λιθοσφαιρική πλάκα καταβυθίζεται κάτω από το Αιγαίο και δημιουργεί σεισμούς βάθους».
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=921513884999727&id=100014233710134
Λέκκας: Αυτοί οι σεισμοί δεν εμπνέουν ανησυχία
Καθησυχαστικός εμφανίσθηκε και ο σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.
Ο κ. Λέκκας εξήγησε πως οι σεισμοί αυτού του μεγάλου εστιακού βάθους δεν εμπνέουν ανησυχία.