Ελλάδα

Ζακ Κωστόπουλος: Αντιδρούν οι δικηγόροι των αστυνομικών στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «δολοφόνους αστυνομικούς»

Έντονη ήταν η αντίδραση των δικηγόρων αστυνομικών που εμπλέκονται με την υπόθεση που αφορά τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, σχετικά με δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «δολοφόνους αστυνομικούς».

Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων κάνουν λόγο για ψευδείς ισχυρισμούς, καθώς και για συκοφαντικές ειδήσεις, ενώ διαψεύδουν τα δημοσιεύματα που αποδίδουν ρατσιστικά κίνητρα στις πράξεις των αστυνομικών.

Αναλυτικότερα, οι τέσσερις συνήγοροι υπεράσπισης δήλωσαν:

«Με την έναρξη της δίκης στην υπόθεση γνωστής ως “Ζακ Κωστόπουλου”, σειρά Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αναφέρουν ψευδώς ότι πρόκειται για υπόθεση «δολοφονίας» και μάλιστα με δήθεν ρατσιστικά κίνητρα.

Ως νομικοί παραστάτες των τεσσάρων αστυνομικών επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, μετά απο αυτεπάγγελτη έρευνα αλλά και μηνυτήρια αναφορά, έχει κριθεί ότι το μοναδικό αδίκημα για τους εντολείς μας που διερευνάται, εάν τελέστηκε, είναι αυτό της θανατηφόρου σωματικής βλάβης κατά τη διάρκεια σύλληψης, αδίκημα παντελώς διαφορετικό απο την ανθρωποκτονία εκ προθέσεως (δολοφονία), χωρίς καμία, έστω και σε επίπεδο υπόνοιας, αναφορά στο βούλευμα για ρατσιστικά κίνητρα.

Οποιαδήποτε, λοιπόν, «είδηση» για «δολοφονία» ή «δολοφόνους αστυνομικούς» είναι ψεύδης και συκοφαντική και όσοι την διακινούν ή την αναπαραγάγουν εν γνώσει τους ψεύδονται και οφείλουν να την ανακαλέσουν.»

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Συναγερμός στην Τουρκία: Έπεσε εκπαιδευτικό αεροπλάνο στην Κωνσταντινούπολη
Νέο ωράριο στα εστιατόρια ζητάει ο Δερμιτζάκης, νέα μέτρα σε όλη την Ελλάδα
Chevron Right