Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών και αποτίει φόρο τιμής στον κορυφαίο Μίκη Θεοδωράκη.
Από τους πρώτους που έφτασαν στο λαϊκό προσκύνημα ήταν ο Γιώργος Θεοδωράκης και ο Γιώργος Νταλάρας με τη σύζυγό του Άννα. Οι θαυμαστές του αείμνηστου συνθέτη δεν σταμάτησαν να τραγουδούν Μίκη Θεοδωράκη όσο περίμεναν να τον αποχαιρετήσουν.
Το φέρετρο συνόδευε ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος, με την κόρη του Μυρτώ, ο Άγγελος, εγγονός του Μίκη με τον πατέρα του Δημήτρη Παπαγγελίδη.
Μάλιστα, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη έφτασε στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης, υπό τον ήχο της μουσικής της ταινίας «Αλέξης Ζορμπάς», ενώ πολλοί φώναζαν «αθάνατος».
Σημειώνεται, πως η σορός του, τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα από τη Δευτέρα, έως την Τετάρτη.
Θα συνεχιστεί την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, από τις 10:00 μέχρι τις 19:00, και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου, από τις 10:00 16:00.
Επίσης, θα ακολουθήσει, την Τετάρτη, στις 15:00 η τελετή αποχαιρετισμού.
Στη συνέχεια η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί στον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, ακολουθώντας την τελευταία του επιθυμία.
Ακολουθούν φωτογραφίες από την Μητρόπολη Αθηνών, μέσα από τον φακό της EUROKINISSI: