Ελλάδα

Πολυτεχνείο – Πάτρα: Σε 27 προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Στην προσαγωγή 27 ατόμων στην Πάτρα, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.. Η ανακοίνωσή της.

Σε 27 προσαγωγές προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στην Πάτρα την Τρίτη, στο πλαίσιο των μέτρων που είχαν ληφθεί για την αποτροπή συγκεντρώσεων και πορειών ενόψει και του εορτασμού για το Πολυτεχνείο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ανακοίνωση της αστυνομίας, στις 12:30 μετά το μεσημέρι περίπου, 100 άτομα συγκεντρώθηκαν στην οδό Κορίνθου, έξω από το κτίριο του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ οι διμοιρίες των ΜΑΤ απέτρεψαν την πορεία που είχε προαναγγελθεί.

Λίγη ώρα αργότερα, ομάδες αντιεξουσιαστών προσπάθησαν σε διάφορα σημεία της πόλης, να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις και πορείες, αλλά εμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Επίσης, τις απογευματινές ώρες, περίπου 60 άτομα συγκεντρώθηκαν από διάφορα σημεία της πόλης στο ύψος της πλατείας Κωνσταντίνου και προσπάθησαν να πλησιάσουν το κτίριο του πρώην παραρτήματος, αλλά τους εμπόδισαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Την ίδια στιγμή, οι συγκεντρωθέντες προκάλεσαν πυρκαγιά σε κάδο απορριμμάτων, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, εκτόξευαν πέτρες προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ και των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Όπως προαναφέρθηκε, οι αστυνομικές δυνάμεις προσήγαγαν συνολικά, από διάφορα σημεία της Πάτρας, 27 άτομα και βεβαίωσαν 16 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ.

Εξάλλου, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, δεν έγινε χρήση δακρυγόνων.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως στην Αθήνα οι προσαγωγές ξεπερνούν τις 100 οι προσαγωγές ξεπερνούν τις 100, στο πλαίσιο της απαγόρευσης συναθροίσεων

 

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Αλλάζει ο καιρός: Έρχονται βροχές και χιόνια - Πτώση της θερμοκρασίας
Κορονοϊός: Εθελόντρια για το εμβόλιο της Moderna, αφού η Covid-19 σκότωσε τον πατέρα της
Chevron Right