Ελλάδα

Τραγωδία στην Κεφαλονιά: «Ο γιος μου δέχθηκε απίστευτη ψυχολογική βία στον Στρατό, να γίνει έρευνα»

Συγκλονίζει ο πατέρας του 23χρονου που πέθανε στην Κεφαλονιά. «Θα πρέπει να φυλάγονται τα παιδιά μας».

Έρευνα για τον χαμό του 23χρονου Κυριάκου Ευαγγελάτου, ο οποίος έχασε τη ζωή του στην Κεφαλονιά, ζήτησε ο πατέρας του, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. 

Ο νεαρός έκανε τη στρατιωτική θητεία του στην Πάτρα και στις 20 Φεβρουαρίου 2021, ο ίδιος και το αυτοκίνητο που οδηγούσε ανασύρθηκαν από τον βυθό της θάλασσας στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, στην Κεφαλονιά, όπου περνούσε την επταήμερη άδεια που είχε πάρει από τον Στρατό.  

Οι έρευνες για την πτώση στη θάλασσα συνεχίζονται, ενώ η οικογένειά του ζητά τα γίνει έρευνα και για άλλα πράγματα, τα οποία επανέλαβε σήμερα (23/2) ο πατέρας του εκλιπόντος.  

Λίγες ώρες μετά την κηδεία του γιου του, ο πατέρας του είχε δηλώσει τα εξής: «Ο γιος μου έδωσε τέλος στη ζωή του. Τον έστειλα να υπηρετήσει την πατρίδα, όπως την υπηρέτησα και εγώ. Τον προέτρεπα γιατί αυτό θεωρούσα ότι ήταν το σωστό, όπως έκανα και εγώ.

Δυστυχώς όμως εκεί που πήγε του ασκήθηκε απίστευτη ψυχολογική βία και από φαντάρους και από υψηλόβαθμους αξιωματικούς, ήταν πυροβολητής και υπηρετούσε στην Πάτρα. Όλοι αυτοί θα πληρώσουν, γιατί δεν θέλω να θρηνήσουμε άλλα παιδιά όπως εγώ. Γιατί κανένας γονέας δεν αξίζει αυτό το πράγμα». 

Ο πατέρας του 23χρονου μίλησε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, τονίζοντας πως «προσπάθησα να τους δώσω ό,τι ήθελαν από παιδιά, το μόνο που ήθελα ήταν να ακολουθήσουν ό,τι ήθελαν. Για το μόνο που επέμεινα ήταν να δουλεύουν, από 13 -14 ήταν στην πιάτσα και να μη γίνουν μαμόθρεφτα».  

«Ήταν ένα παιδί πολυταξιδεμένο, είχε ζήσει στο εξωτερικό, είχε μια μόρφωση. Αντιμετώπισε φοβερές δυσκολίες και ένα φοβερό bullying, το οποίο δεν καταλάβαμε γιατί ο Κυριάκος ήθελε να το αντιμετωπίζει μόνος του, να μην μας στεναχωρεί», συνέχισε και προσέθεσε πως είναι «άλλο όταν το καψώνι στο Στρατό γίνεται σε ομάδα ατόμων, κι άλλο όταν γίνεται ατομικά».

«Ο Στρατός είναι ωφέλιμο εργαλείο, εγώ του έλεγα να πάει. Εκεί θα μπορούσε να δει τη διαφορετικότητα και το χαρακτήρα», είπε και «εξερράγη», λέγοντας πως «θα πρέπει να φυλάγονται τα παιδιά μας».

«Δε θέλω να κατηγορήσω κανένα αξιωματικό ή κανένα που να είναι αθώος, θέλω να γίνει έρευνα και να αποδοθούν σωστά τα πράγματα», υπογράμμισε. 

Ερωτηθείς τι συνέβη στο παιδί του, απάντησε πως «είχε μανία καταδίωξης» και περιέγραψε πως «είχε έρθει στο σπίτι με άδεια και φοβόταν ότι θα ‘ρθουν να τον περάσουν στρατοδικείο, επειδή είχε βγάλει φωτογραφία με πολυβόλο».

«Δεν είναι μια ανθρώπινη ζωή, χάνονται πάρα πολλά παιδιά και δε γίνεται τίποτα», κατέληξε.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Κώστας Τσουρός και Αγγελική Ηλιάδη την Τετάρτη με την Ελεονώρα Μελέτη
Μετακίνηση εκτός νομού: Πότε τελειώνει - Τι θα γίνει το Πάσχα
Chevron Right