Τη δυτική Ελλάδα και κυρίως την Πάτρα πλήττει η κακοκαιρία από το πρωί της Πέμπτης (2/11), με σφοδρές βροχοπτώσεις που έχουν ήδη προκαλέσει έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στο κέντρο της πόλης και την περιφέρεια.
Λόγω της κακοκαιρίας διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Πατρών στο 161ο χλμ (Ελαιώνας) στο ρεύμα προς Αθήνα.
Επίσης, στην ίδια περιοχή, διακόπηκε η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα και στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Πατρών.
Παράλληλα, στην περιοχή Μετόχι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων διενεργούνται εκτροπές κυκλοφορίας.
Hellenic Train: Ποια δρομολόγια ακυρώνονται
Σε ανακοινώσεις σχετικά με τα δρομολόγια στην περιοχή της Πάτρας προχώρησε η Hellenic Train.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της εταιρείας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και με εντολή του διαχειριστή υποδομής, τα δρομολόγια 1330 & 1331 (Διακοπτό-Καλάβρυτα -Διακοπτό) ακυρώνονται.
Επίσης λόγω της έντονης βροχόπτωσης και συγκέντρωσης υδάτων στη γραμμή, τα δρομολόγια 11306 & 11307 καταργούνται μερικώς στο τμήμα Πάτρα – Άγιος Ανδρέας.
Πλημμύρες στην Πάτρα
Όπως μεταδίδει το pelop.gr, η οδός Αγίου Ανδρέου στην Πάτρα μετατράπησε σε «λίμνη» με τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει επικίνδυνα και να φτάνει μέχρι τις εισόδους καταστημάτων. Ανάλογη η κατάσταση και σε άλλους δρόμους.
Την ίδια ώρα, νερά μπήκαν στο εσωτερικό του ΚΕΠ του Δήμου Πατρέων, πλημμυρίζοντας τον χώρο. Οι βροχές συνοδεύονται από χαλάζι και πολύ αέρα, ενώ απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή για τους οδηγούς λόγω μειωμένης ορατότητας.
Δείτε εικόνες και βίντεο από το pelop και το dete:
Σοκαριστικό είναι το βίντεο που δείχνει μία γυναίκα να έχει εγκλωβιστεί κάτω από γέφυρα στο Ρίο.
Ο δρόμος κάτω από τη γέφυρα πλημμύρισε μέσα σε δέκα λεπτά.
Τότε ένας άνδρας που ερχόταν πίσω της και είχε σταματήσει, κολύμπησε για να φθάσει κοντά της. Κατάφερε να απεγκλωβίσει τη γυναίκα, που ήταν σε κατάσταση πανικού.
Λαγουβάρδος στο iEidiseis: 24ωρη κακοκαιρία με ισχυρούς νοτιάδες και καταιγίδες
Κακοκαιρία «εξπρές» θα χτυπήσει τη χώρα τις επόμενες ημέρες, με το φαινόμενο τύπου «Π» να αναμένεται να φέρει σημαντικές βροχοπτώσεις και καταιγίδες σε ορισμένα σημεία της χώρας.
Από το απόγευμα της Παρασκευής 3/11 θα ξεκινήσει στα βορειοδυτικά ένα κύμα κακοκαιρίας το οποίο αναμένεται να παρουσιάσει κάποια έντονα χαρακτηριστικά κυρίως το Σάββατο 4/11, σημείωσε μιλώντας στο iEidiseis ο κ. Κώστας Λαγουβάρδος, διευθυντής ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Θα έχει «μια γρήγορη κίνηση», σύμφωνα με τον ίδιο, δηλαδή τα έντονα φαινόμενα θα έχουν σύντομη διάρκεια.
Χαρακτηρίζοντας την επικείμενη κακοκαιρίας ως μια «τυπική φθινοπωρινή διαταραχή, που ωστόσο χρειάζεται την απαραίτητη προσοχή», σημείωσε πως οι περιοχές στο «κόκκινο» θα είναι η Δυτική και Βορειοδυτική Ελλάδα, η Κέρκυρα και γενικότερα το Βόρειο Ιόνιο, η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, η Ήπειρος και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Η δύσκολη μέρα θα είναι το Σάββατο, όποτε και θα υπάρξουν ισχυροί νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο έως και 8 μποφόρ, ενώ θα παρατηρηθεί και πτώση της θερμοκρασίας, ωστόσο θα παραμείνει πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Σε σημεία της Ηπείρου και της Ανατολικής Μακεδονίας αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο.
Live η πορεία της κακοκαιρίας: