Ηλιοφάνεια και λίγα σύννεφα στα νότια προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου για το πρωί της Παρασκευής. Ίσως έχουμε όμως κάποιες βροχές στα Χανιά, αλλά από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα επιδεινωθεί με βροχές από τη Στερεά και νοτιότερα με αποτέλεσμα να έχουμε πέρασμα από μπόρες. Βροχές θα έχουμε επίσης στα ΒΑ με πέρασμα από καταιγίδες. Το βράδυ φαινόμενα θα διατηρηθούν σε Κρήτη και Κάρπαθο και από τις Σέρρες μέχρι και την Καβάλα.
Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στους 21 βαθμούς στα κεντρικά, στους 14 με 21 στα βόρεια και στους 20 στα νότια.
Στην Αττική, θα έχουμε ηλιοφάνεια το πρωί και στη συνέχεια θα μαζευτούν σύννεφα. Στην Πάρνηθα ίσως έχουμε κάποιες βροχές, αλλά οι άνεμοι θα παραμείνουν εξασθενημένοι. Η θερμοκρασία από 11 έως 21 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη, θα έχουμε επίσης ήλιο το πρωί και κατά τη διάρκεια της ημέρας σύννεφα θα έχουμε στους ορεινούς όγκους. Η θερμοκρασία από 11 εως 22 βαθμούς.
Το Σάββατο, η νότια Ελλάδα και οι Κυκλάδες θα έχουν συννεφιές και θα κινηθούν ανατολικά. Βροχές θα έχουμε κατά διαστήματα στην Κρήτη, αλλά και στα κεντρικά τμήματα της Θράκης, την Ήπειρο, την Θεσσαλία και στην Στερεά.
Την Κυριακή, σύννεφα θα έχουμε στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία αλλά στη συνέχεια ο καιρός θα ανοίξει.
Τη Δευτέρα, ωστόσο, θα έχουμε σύννεφα από τα δυτικά προς τα ανατολικά και θα έχουμε βροχές μετά το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο και τη Θεσσαλία.
Την Τρίτη επίσης μετά το μεσημέρι ο καιρός θα είναι άστατος στα δυτικά και στα βόρεια τμήματα.
Πάντως κατά τον Σάκη Αρναούτογλου στην Ευρώπη και ειδικά στην Ισπανία δεν αποκλείεται στις αρχές της εβδομάδας να επικρατεί ανοιξιάτικο κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες και πάνω από 35-36 βαθμούς.